ABD polisi TRT muhabirlerini canlı yayında vurdu

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki protestoları izleyen TRT World ekibine ABD polisi tarafından iki ayrı saldırı yapıldı.

MEDYA 02.06.2020, 10:43 02.06.2020, 12:05

Faşist Amerikan polisleri tarafından boğularak öldürülen Amerikalı siyahi George Floyd için adalet isteyen insanların başlattığı protesto gösterilerini takip eden iki ayrı TRT World ekibi Amerikan polisinin saldırısına maruz kaldı.

46 yaşındaki Amerikalı siyahi George Floyd'un ırkçı polisler tarafından vahşice boğularak katledilmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayan ırkçılık karşıtı protesto gösterilerinde polis şiddetinden sadece göstericiler değil, gazeteciler de nasibini alıyor.

CNN muhabirini canlı yayında kelepçeleyerek gözaltına alan, gazetecilere silah doğrultan Amerikan polisi, Amerika'daki gelişmeleri dünyaya aktaran TRT World ekiplerine de saldırdı. Washington ve Minneapolis'te yayın yapan iki ayrı TRT World ekibi, Amerikan polisinin hedef gözeterek ateş etmesi sonucu plastik mermi ve gaz kapsülleriyle yaralandı.

Washington'da ikinci saldırı

ABD Başkanı Donald Trump'un gösterilere karşı sesini yükseltmesine paralel ABD polisinin de şiddetin dozunu artırdığı bir başka kent ise doğrudan federal devlete bağlı olan Washington DC idi. Kent olmasına rağmen başkent olduğu için hiçbir eyaletin sınırları içinde bulunmayan Washington DC'de TRT World kanalının Washington muhabiri Sally Ayhan, binlerce protestocunun katıldığı Beyaz Saray'ın önündeki gösterileri ve gizli servisin aldığı geniş güvenlik tedbirlerini canlı yayında aktardığı sırada, o ana kadarki en sert müdahalelerden biri yaşandı. Sert müdahalede bazı göstericiler yaralanırken, müdahale sırasında Amerikan polisinin göstericileri dağıtmak için kullandığı plastik mermileri hedef gözeterek ateş etmesi üzerine TRT World kanalının Washington muhabiri Sally Ayhan peş peşe göğsünden ve bacağından yaralandı.

TRT World Washington muhabiri Sally Ayhan

Hem protesto gösterilerinin hem de göstericilere karşı polis şiddetinin had safhada olduğu bir diğer merkez olan George Floyd'un öldürüldüğü Minneapolis'te de aynı dakikalarda bir başka TRT World muhabiri Lionel Donovan ve kameraman Barbaros Sayılgan, gelişmeleri aktarırken polis şiddetinin kurbanı oldular. Gazetecileri hedef alarak plastik mermileri ve gaz kapsüllerini ateşleyen Amerikan polisi, TRT World muhabiri Lionel Donovan'ı vurdu. Acılar içinde kıvranan TRT World muhabiri Lionel Donovan'ın kasığından yaralandığı bildirildi.

TRT World muhabiri Lionel Donovan

Tarihinin en büyük protestolarına sahne olan Amerika'da polis, sert tutumunun kamuoyuna taşınmaması için özellikle basın mensuplarını hedef alıyor.

Yorumlar (0)