ABD'deki senaristlerin grevi, dizi platformlarını vurabilir

Amerikan Yazarlar Birliği (WGA), senaristlerin çalışma koşullarının ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesi için bugün Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile müzakere masasına oturacak. Anlaşmanın sağlanamaması durumunda yaz aylarında gösterime girecek filmler ile tüm dizi platformları etkilenebilir.

MEDYA 02.05.2023, 09:35 02.05.2023, 09:51 Hakan Öksüz
ABD'deki senaristlerin grevi, dizi platformlarını vurabilir

Yazdıkları dizi ve filmlerle tüm dünyaya içerik sunan ABD'deki senaristlerin greve gitmeye hazırlandığı kaydedildi. Çalışma koşullarının daha insancıl hale getirilmesini isteyen senaristlerin grevi hakkında Amerikan Yazarlar Birliğinden (WGA) açıklama geldi.

WGA: "Buna daha fazla devam etmek zor"

Şirketlerin sadece kendi karlarına odaklandığını ancak işin yaratıcı kısmındaki kişilerin hayatını görmezden geldiğini kaydeden WGA, "Böylesine bir ekonomik düzende daha fazla devam etmek zor. Bu durum, yazarlık mesleğinin saygınlığına da gölge düşürüyor." açıklamasında bulundu.

"Cömert bir artış" yapılacak

Edinilen bilgilere göre WGA ile Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) arasında bugün (2 Mayıs) itibarıyla müzakereler başlayacak. Pazarlık masasına yazarları temsilen WGA, yapım şirketleri ile stüdyoları temsilen AMPTP oturacak. AMPTP, karşı tarafın isteği doğrultusunda "cömert bir artış" yapılacağının sinyalini verdi.

2007-2008'deki grev, 2,1 milyar dolar zarara yol açmıştı

Amerikan Yazarlar Birliği, çalışma şartlarının düzeltilmesinin zorunlu hale geldiğini vurguladı. Anlaşmanın sağlanamaması halinde yaz aylarında gösterime girecek filmler ile Netflix, Amazon ve HBO gibi dizi platformlarının etkilenebileceği kaydedildi. WGA'nın 2007-2008'deki 100 gün devam eden grevi, 2,1 milyar dolar zarara neden olmuştu.

Yorumlar (0)