AA çalışanı Musab Turan’ın işine son verildi

Anadolu Ajansı çalışanı Musab Turan’ın katıldığı bir basın toplantısında bakanlara basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak düzeyde soru sorduğu gerekçesiyle iş akdi fesh edildi.

MEDYA 21.05.2021, 22:40 22.05.2021, 17:58
AA çalışanı Musab Turan’ın işine son verildi

AA Genel Müdürlüğü tarafından Pakdemirli ve Mustafa Varank’ın katıldığı bir basın toplantısında muhabir kriterleriyle basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak düzeyde sorular sorduğu ifade edilen Musab Turan’ın iş akdinin feshedildiği bilgisi paylaşıldı.

“İş akdi fesh edildi”

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Katıldığı bir basın toplantısında muhabirlik kriterleri ve basın-meslek ahlakıyla uyuşmayacak düzeyde soru soran ve bu esnada o anları sosyal medya hesabından canlı yayın yapıp propaganda eylemi icra eden AA muhabiri Musab Turan’ın iş akdi feshedilmiştir.

Basın toplantısından kendi sosyal medya hesabını canlı yayınlayarak, “Haber temelli bütün istihbaratı veya bilgiyi, kaynağı her ne olursa olsun AA ile paylaşmadan ve yayınlamadın kişisel hesapları üzerinden duyurmazlar.” ilkesini çiğnemiştir.

İsmi geçen şahsın iş sözleşmesi, “Çalışanlar, doğruluk, tarafsızlık, güvenilirlik ve doğruluk ilkelerini zedeleyecek veya kurumsal bütünlüğe gölge düşürecek maddi veya manevi kayba uğratacak düzeydeki fotoğraf, haber, görüş, görüntü ve yorumlardan uzak dururlar.” maddesini de ihlal etmiştir.

AA’dan konuya ilişkin yapılan resmi açıklama şu şekilde:

Yorumlar (0)