‘10 Bin Adım’ dizisi sayesinde, 10 Milyon adım atıldı!

Yeni dijital platform Gain’de yayına giren ‘10 Bin Adım’ dizisinin 20 gün süren çekimleri sayesinde, atılan adımlar iyiliğe dönüştü. Dizi kapsamında atılan 10 milyon adım ile, sivil toplum kuruluşlarına bağış yapıldı.

MEDYA 20.01.2021, 09:57 20.01.2021, 13:35
‘10 Bin Adım’ dizisi sayesinde, 10 Milyon adım atıldı!

Engin Günaydın ve Devin Özgür Çınar’ın rol aldığı, aynı zamanda ikilinin senaryosuna imza attıkları ’10 Bin Adım’ dizsinde atılan adımların karşılığı iyilikle sonuçlandı. Dijital platform Gain’de yayın hayatına başlayan 10 Bin Adım dizisi, her bir bölümünün 10 dakikalık olmasıyla da bir ilke imza atarken, çekimler sırasında tüm ekibinin atiği adımı bağışlamasıyla da bir ilki başardı.

10 milyon üzerindeki adımlar, sivil toplum kuruluşlarına bağışlandı

Sağlık örgütlerinin sağlıklı bir yaşam için ‘her gün 10 bin adım’ atılması tavsiyesi üzerine hikayesi oluşturulan dizide, 60 kişilik prodüksiyon ekibi ve oyuncuların attığı 10 milyon üzerindeki adımla ilgili ilginç bir girişimde bulunuldu. Uygulamalar sayesinde tutulan adımlar, Help Steps uygulaması sayesinde ihtiyaç sahibi sivil toplum kuruluşlarına bağışlandı. Kuruluşlar arasında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Yeryüzü Derneği ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı yer alıyor.

Dizi için İstanbul’un farklı lokasyonlarında yürüyüşler yapan ekipte oyuncular, kişi başı 240.000’e yakın adım attı. Kamera arkası prodüksiyon ekibinin ulaştığı adım sayısı ise toplamda 10.609.966 olarak açıklandı. Dizinin yaratıcıları ve başrol oyuncularından Engin Günaydın, yürüyüş yaparak insanların kendi düşünce ve üretim sürecine de katkı sağlayabildiklerini belirtti.  Dizinin diğer oyuncusu Devin Özgür Çınar ise, yürüyüş sayesinde insanın kendi zihninden çıkıp dışarıdaki dünyayla buluştuğunu ve eve hayat dolu bir şekilde dönüldüğünü dile getirdi.

Yorumlar (0)