Zülfü Livaneli'nin imza gününe katılanlar koronaya yakalandı!

Zülfü Livaneli'nin ABD'nin New York kentinde düzenlediği imza gününe katılan birçok Türk vatandaşı yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandı.

MAGAZİN 27.03.2020, 10:05
Zülfü Livaneli'nin imza gününe katılanlar koronaya yakalandı!

Şair ve yazar kimliğiyle bilinen Zülfü Livaneli'nin "Seranad" isimli kitabının İngilizce baskısının tanıtımı için yaklaşık bir ay önce ABD'nin New York kentinde pek çok konser ve imza günü gerçekleştirildi.

Zülfü Livaneli, 27 Şubat günü rahatsızlanması nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı ve bir süre gözlem altında tutuldu. 

Daha sonra taburcu edilen ünlü sanatçı, 1 Mart'ta "Drom" isimli mekânda şarkıcı Demet Sağıroğlu ile beraber konser verdi ancak program kapsamındaki diğer konserler Zülfü Livaneli'nin rahatsızlığı sebebiyle yapılamadı.

4 Mart'ta New York'taki "The Marmara-Park Avenue" isimli otelde "Serenad" kitabının İngilizce baskısı için imza günü düzenleyen Zülfü Livaneli, burada bulunan davetlilere mini bir konser de verdi.

Söz konusu organizasyona katılım gösteren onlarca Türk'e yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konuldu. Etkinliğe katılım gösteren gazeteci Zafer Mutlu, önceki gün yaptığı açıklamada, koronavirüse yakalandığını bildirdi. Öte yandan, otelin sahibi Kağan Gürsel başta olmak üzere organizatörler ile etkinlikte bulunan pek çok iş insanına koronavirüs teşhisi konuldu. Fakat bu kişilerin durumunun ağır olmadığı ve hepsinin kendini karantinada tuttuğu bildirildi. 

"Benim tanıdığım 12 kişinin testi pozitif çıktı"

Oteldeki etkinlikte yer alan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Türk iş insanı, test yaptırmadığını ancak kendisini çok iyi hissettiğini belirtti. İş insanı  yine de karantinada olduğunu kaydederek, "O geceye katılan yaklaşık yüz kişiden hemen hemen herkese virüs bulaşmış olabilir. Benim tanıdığım 12 kişinin testi pozitif çıktı." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)