Yıldız Kenter'den Süleyman Demirel'e aşk mektubu!

Ünlü tiyatro Sanatçısı Yıldız Kenter bir dönemin Türkiye Başbakanı Süleyman Demirel'e aşk mektubu yazdığı ortaya çıktı.

MAGAZİN 19.11.2019, 18:01 19.11.2019, 18:19
Yıldız Kenter'den Süleyman Demirel'e aşk mektubu!

Tedavi gördüğü hastanede gördüğü hastanede 92 yaşında hayını kaybeden tiyatro Sanatçısı Yıldız Kenter'in, yıllar önce verdiği röportaj ortaya çıktı.

2005 yılında verdiği bir röportajda Kenter, daha önceki dönemlerde basının, devlet adamlarının ve seyircinin tiyatroyu desteklediğini ancak, aynı desteğin şimdi bulunmadığından yakınmıştı.

Yardım istediği birçok kişiden cevap alamadı

Yaklaşık 15 yıl önce verdiği röportajda "Tiyatromu birine hibe etmek istiyorum, ama tiyatroyu tiyatro olarak yaşatacak kimseyi bulamıyorum" diyen Kenter, bir dönemler tiyatrosuna haciz geldiğini fakat yardım istediği birçok kişiden cevap alamadığını anlatmıştı. 

"Demirel 'Yaşasın' dedi"

Son olarak dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'den yardım istediğini anlatan Kenter, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Demirel'in bir telefonu üzerine tiyatromuzun üzerindeki haciz kaldırılmıştı. Bir gün bir gazetede Demirel'in 'Bana hiç aşk mektubu yazmadılar' şeklindeki açıklamasını okudum. O sırada Samsun'da turnedeydim ve Demirel'e 'Bu bir aş mektubudur' diye mektup yazdım. Tiyatromuza yaptıklarını anlattım ve 'Yüreğimde ettiğiniz yer ömrümün sonuna kadar orada kalacak. Sizi seviyorum, teşekkür ederim' dedim. Ben Finlandiya'da turnedeyken beni aradı, mektubu almış, 'Yaşasın' dedi. Böyle bir aşk mektubuydu..." 

Mesleğine duyduğu büyük aşk ve saygıdan da bahseden Kenter, "Bugünlerde nasıl gideceğimi daha çok düşünür oldum. Ama ben ayakta gitmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)