“Yeşilçam’ın Tarkan’ı” Kartal Tibet, hayatını kaybetti 

Yeşilçam’ın “Tarkan” rolü ile ünlü olan usta oyuncusu Kartal Tibet, 83 yaşında hayatını kaybetti. 

MAGAZİN 02.07.2021, 07:46 03.07.2021, 09:42
“Yeşilçam’ın Tarkan’ı” Kartal Tibet, hayatını kaybetti 

Türk sinemasının önemli bir dönemini kapsayan Yeşilçam devrinin ünlü bir siması daha hayata gözlerini yumdu. “Karaoğlan” ve “Tarkan” rolleri ile tanınan Kartal Tibet, 83 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun vefat haberini, Türk sinemasının bir diğer önemli aktörü Civan Canova duyurdu.  



“Güle güle Kartal Ağabeyim” 

Civan Canova, erken saatlerde sosyal medya hesabından “Güle güle Kartal Ağabeyim, seni çok özleyeceğim.” şeklinde paylaşım yaptı. Hayranların yasa boğulduğu vefat haberi sonrasında sabahın erken saatlerinde baş sağlığı mesajları sosyal medyadan yağmaya başladı. 



“Karaoğlan” ile tanındı, “Tarkan” ile ünlendi 

Kartal Tibet’in ilk filmi, Karaoğlan idi. Burada tanınan oyuncunun ikinci projesi ise Sezgin Burak’ın kaleme aldığı Tarkan serisi oldu. Bu filmlerdeki Tarkan rolleri ile büyük oranda tanınan Tibet, Sarmaşık Gülleri, Boş Çerçeve, Çalıkuşu gibi yaklaşık 200 filmde rol aldı.  

Yaşlılığı döneminde de “Dünya’yı Kurtaran Adamın Oğlu” ve “Amerikalılar Karadeniz’de 2” filmlerinde rol alan usta aktör, daha sonraki teklifleri kabul etmedi. 



İlk yönetmenlik deneyimi Tosun Paşa’da idi 

Kartal Tibet, 1977 senesinde Tosun Paşa filmi ile yönetmenliğe adım attı. Kemal Sunal’ın 20 filmi ve sektördeki 36 filmde Tibet’in yönetmenliği bulunuyor. Bu filmlerin çoğu iyi gişe yaptı. 



Kartal Tibet kimdir? 

1938 senesinde Ankara’da doğan Kartal Tibet, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Genç yaşında tanınmış ve onlarca filmde rol atmıştır. Ankara’nın ilk özel tiyatrosu olan Meydan Sahnesi’nin kurucularındandır. 

Yorumlar (0)