Yeşilçam'da ses tartışması: Yeşilçam'ın sesi Belkıs değil, benim!

91 yaşındaki Dublaj sanatçısı Jeyan Mahfi Tözüm, katıldığı bir programda Yeşilçam filmlerinde yapılan seslendirmeleri kendisine mâl ettiğini iddia ederek 79 yaşındaki Belkıs Özener hakkında suç duyurusunda bulundu.

MAGAZİN 18.02.2020, 13:09 18.02.2020, 13:09
Yeşilçam'da ses tartışması: Yeşilçam'ın sesi Belkıs değil, benim!

Ünlü seslendirme sanatçısı Jeyan Mahfi Tözüm, Yeşilçam filmlerinde yapılan bütün seslendirmeleri sahiplendiğini iddia ettiği Belkıs Özener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Arka plandaki ses benimdi
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunan Jeyan Mahfi Tözüm, beyanında şunları belirtti: “12 Eylül 2019’da TRT İstanbul Radyosu’ndaki ‘Hayat Akıp Giderken’ programında sunucu Cengiz Tünay, Belkıs Özener’e bütün ünlü kadınlara sesini verdiğini, Yeşilçam filmlerinin görünmeyen sesi olduğunu söyledi. Özener de bunu reddetmeyip tasdik etti. Arka planda benim yaptığım seslendirme olmasına rağmen ‘Bu ses benim değil’ diyerek sunucuyu uyarmadı. Maddi ve manevi haklarıma tecavüz edildiğini düşünüyorum.”

Özür metni talep ediyoruz
Jeyan Mahfi Tözüm'ün avukatları tarafından hazırlanan dilekçede ise şu ifadeler yer aldı: “Yeşilçam filmlerinde Belkıs Özener şarkılar söylemiş, müvekkilimiz ise dönemin en ünlü kadın sanatçılarını seslendirmiştir. Belkıs Özener, programda hem tüm şarkıları hem de müvekkilimizin seslendirmelerini sahiplenmiştir. Cengiz Tünay’ın halkı yanlış bilgilendirdiği, Özener’in de seslendirmeleri sahiplendiği görülmektedir. Bu müvekkilimizin eser haklarına saldırıdır. Müvekkilimize iadeiitibar yapılmasını, kendisi hakkında bir özür metninin yayınlamasını da talep ediyoruz.”
 

Yorumlar (0)