Winnie Harlow'un kariyer öyküsü

Victoria's Secret meleklerinden, ünlü manken Winnie Harlow yeni yıla Miami'de girdi.

MAGAZİN 02.01.2020, 13:32
Winnie Harlow'un kariyer öyküsü

Vitiligo adı verilen bir cilt pigmentasyon hastalığına sahip olan Winnie Harlow, yeni yılın ilk günlerinde Miami'de görüntülendi. Ünlü İngiliz model yeni yılı deniz ve güneşin keyfini çıkararak karşıladı.

Eğitimi yarıda kaldı

1994 yılında Kanada da dünyaya gelen ve aslen Jamaikalı olan Winnie Harlow, 4 yaşından beri derinin pigment kaybetmesine neden olan Vitiligo hastalığına sahip. Okulda hastalığı nedeniyle kendisiyle dalga geçilen güzel model, yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle eğitim hayatını yarıda bıraktı.

Doğallığın ve farklılığın güzelliğinden yana olan bir YouTube kanalının Winnie Harlow'un fotoğraflarıyla karşılaşması sonucunda ünlü modelin kariyer yolculuğu başlamış oldu.

Yarışma kaderini değiştirdi

Çok beğenilen bir fiziğe sahip olması ve siyahi tenindeki beyaz lekelerin onu farklı kılması, güzel modeli America’s Next Top Model yarışmasına katılma konusunda motive etti. Winnie'nin kaderi bu yarışmayla bir anda değişti.

Kariyerinde bir zıplama oldu

2015 yılında Londra Moda Haftası podyumunda yer aldı. Pek çok önemli dergi için kapak pozu verdi. Sonrasında ise BBC’nin 100 Kadın listesine seçilen isimlerden biri oldu.

2019 yılında ise Victoria Secret meleği olmaya hak kazanarak ciddi bir başarı elde etti. Bu gelişme sonrasında markalar Harlow ile iş birliği yapabilmek için tekliflerini arka arkaya sunuyor.

Vitiligo nedir?

Vitiligo, deride süt beyazı lekeler şeklinde görülen ve kronik seyreden bir cilt hastalığıdır. Hastalık, melanosit denilen pigment üreten hücrelerin sayı ve işlev kaybına uğramasıyla oluşuyor. Ancak bu hastalığın bulaşıcı özelliği yok.

Tahriş, travma ve güneş yanığı oluşan cilt bölgelerinde de bu beyaz lekeler meydana gelebilir. Vitiligonun bu özelliğine ise "köbner fenomeni" adı veriliyor. Vitiligoya, en yaygın olarak genç erişkinlerde rastlanıyor. Hastaların yaklaşık yarısı 20 yaş altında. Bu hastalık kızlarda daha sık olarak görülüyor. Vitiligoya sahip olan bir çocuğun, aynı hastalığın ailesinde görülme oranı yüzde 35 olarak saptanmış.

Yorumlar (0)