Will Smith Kimdir?

MAGAZİN 29.08.2020, 17:52
Will Smith Kimdir?

Hayatı

Will Smith Afrika ve Kızılderili kökenlere sahip 1968 yılının Eylül ayının 25. de Philadelphia’da doğmuş Amerikalı senarist, oyuncu ve rapçidir. Asıl adı Will’in kısaltılmışı olan Willard Christopher’dır. Çektiği ve oynadığı filmler ile adından sıkça söz ettiren, Hollywood ünlüler caddesinde el izi bulunan ve kırdığı gişe rekorları ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren bir siyahi oyuncudur. İki erkek bir kız çocuğu vardır ve iki kez evlenmiş Jada Smith ile de halen evlidir. Trey, Jaden ve Willow Will Smith’in çocuklarının adlarıdır. Oğlu Jaden Smith kendisi gibi oyuncu ve son zamanlarda ise rapçidir. Will Smith oğlu Jaden ile birlikte bir çok filmde yer almıştır. En İkilinin en bilinen filmi Chris Gardner’in hayatını anlatan The Pursuit of Happyness yani Umudunu Kaybetme adında dram temalı bir sinema filmidir.

Will Smith Kariyeri

Will Smith çok zeki ve çalışkan bir öğrenci olmasına karşın üniversite okumak istememiş ve kendini müziğe rap’e vermiştir. Ünlü oyuncunun ilk filmi 1993 yılında çekilen Six Degrees of Seperation olduğu bilinmekte ancak 1992 yılında gösterime giren Where The Day Takes You adlı filmde de rol almıştır. Bilinen ve en çok izlenen filmlerinin arasında Çılgın İkili serisi, Siyah Giyen Adamlar serisi, Ben Efsaneyim, Umudunu Kaybetme, Hancock ile İkizler Projesi, Bright, Aladdin, Bad Boys ve Suicide Squad filmleri bulunmaktadır. 1997 yılında çıkardığı ilk albümü Big Willie Style’dır ve iki sene sonra Willennium adlı bir başka albüm de çıkarmıştır. 2002 ve 2005 yıllarında Born to Reign ve Lost and Found albümleri ile çıkış yakalamıştır. Film ve albümlerin yanı sıra Will Smith bir çok singel da çıkarmıştır. Miami, Just the two of us, Will2K bilinmekte olan bazı single türünde şarkılarıdır.

Will Smith oyunculuk, rapçilik ve son zamanlarda yapımcılık kariyerine ek olarak Bel-Air Athletics adlı web sitesinde basketbol atleti ve şortları, t-shirt’ler, şapka ve çeşitli aksesuarları satışa sunmuşlardır. Ayrıca Will Smith sosyal medyada da çokça aktiftir. Instagram ve Facebook’u sık kullanmakla beraber Youtube kanalına da düzenli videolar koymaktadır yeni nesil ile etkileşimi ve iletişimi kesmemiştir.

Yorumlar (0)