Ünlüler koronavirüse karşı kendini temizliğe verdi!

Ünlüler, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin etkisini artırması nedeniyle kendini temizliğe verdi. İşte ünlülerin sosyal medya hesaplarından yaptıkları ev temizliği paylaşımları...

MAGAZİN 20.03.2020, 09:59
Ünlüler koronavirüse karşı kendini temizliğe verdi!

Türkiye'de koronavirüs vakalarının artış göstermesi üzerine ünlüler de "Evde kal" çağrısına uyarak kendini temizliğe vermeye başladı.

İbrahim Büyükak, eşi Nurdan Büyükak’a ev temizliğinde yardım ediyor. Zaman zaman eline paspası alıp yerleri silen İbrahim Büyükak, sağlığına da dikkat ettiğini söylüyor.

"Gelen ürünü önce dezenfekte ediyoruz"

"Evi çamaşır suyuyla temizliyoruz. Dışarıdan bir şey söylediğimizde gelen ürünü önce dezenfekte ediyoruz. Ben burnuma deniz suyu sıkıyorum, arada gargara yapıyorum. İnşallah bu sıkıntılı günlerin üstesinden geleceğiz, sağlıklı günlerde görüşeceğiz."

"Ev temizliğini çamaşır suyu ve sirkeyle yapıyoruz"

Ünlü oyuncu Burcu Kara evinde sık sık temizlik yapmayı ihmal etmiyor.

"5 gündür evden çıkmıyoruz. Kimseyle görüşmüyoruz. Zaruri bir ihtiyaç olursa, birimiz hemen alıp geliyor. Sürekli ellerimizi yıkayıp kolonya sürüyoruz. Ev temizliğini çamaşır suyu ve sirkeyle yapıyoruz. Sık dokunulan yerleri sürekli siliyoruz, zaten evde her yerde temizlik bezleri var. Sık sık da pencereleri açarak evi havalandırıyoruz."

"Kolonyalar artık elimin altında"

Ünlü sunucu Sedef İybar, koronavirüse karşı aldığı tedbirleri şu şekilde sıralıyor: 

"Korona hayatımıza girdiği günden itibaren evde bazı şeyleri değiştirdim. Mesela çamaşır suyu kullanma alışkanlığım yoktu, şimdi yer silme suyuna mutlaka çamaşır suyu ve sirke ekliyorum. Yüzüme sabun sürmezdim, şimdi kullanıyorum. Bana hastaneleri hatırlattığı için uzak durduğum kolonyalar artık elimin altında. Öte yandan C vitaminini iki katına çıkardım ve çinko takviyesi kullanmaya başladım. Mutfağımda da zaten sağlıklı yemekler pişiyor."

Evini dezenfekte ettirdi

Demet Akalın, evini sadece yardımcılarına temizlettirmedi. Aynı zamanda dezenfekte de ettirdi. Ünlü şarkıcı, temizlik şirketini çağırarak evin dört bir yanını ilaçlattırdı. 

"Süpürge üçüncü kolum"

Pilot nişanlısı Çağrı Terlemez ile 14 günlük ev karantinasında olan şarkıcı Ece Seçkin, evde sık sık temizlik yapıyor. 

Ünlü şarkıcı, aldığı tedbirleri şöyle aktardı:

"Temizlik yapmayı çok sevdiğim için genelde dikkat edilenleri yapıyordum. Süpürge üçüncü kolum. Sirkeyi mutfakta kullanıyorum. Özellikle bulaşıklarda. Çamaşır suyu hep hayatımda. Tüm yüzeylerde kullanıyorum. Kapı kolları, televizyon kumandası, şarj aletleri gibi daha fazla temas ettiğimiz yerleri dezenfekte ediyoruz. Dışarıdan aldığımız yeşil sebzeleri de mutlaka sirkeli suda bekletip tüketiyoruz."

"TV kumandaları, kapı kolları gibi yerlerde tıbbi steril ürünleri kullanıyoruz"

Özgün, evinde bulunan televizyon kumandalarını temizledi. 

Ünlü şarkıcı, "Evin genel temizliğinde sirke bazlı ekolojik temizlik ürünleri kullanıyoruz her zaman. Fakat koronavirüsü sirke ya da doğal bir ürünün öldürdüğü net olarak açıklanmadığından, telefon, TV kumandaları, kapı kolları gibi gün içerisinde çok fazla dokunulan ve hastalığın yayılmasına sebep olabilecek yerlerde tıbbi steril ürünleri kullanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Marketten aldığım her şeyi dezenfekte ediyorum"

Fulya Zenginer, temizlik yaparken hangi malzemeleri kullandığına ilişkin, "Normalde de köpeklerimin sağlığını düşünerek sirke ve karbonatlı vegan temizlik malzemeleri kullanıyordum. Zaten her gün yerleri siliyordum aynı şekilde devam ediyorum. Artı olarak marketten aldığım her şeyi dezenfekte ediyorum." açıklamasını yaptı. 

Önceki gün maske ve eldivenlerini takarak market alışverişine çıkan ünlü oyuncu, paylaşımına "Herhangi birisinin suratıma öksürmesini istemiyorum. O yüzden de maskemi takıyorum." notunu düştü. 

"Her sabah ve yatmadan önce evi sirkeli su ve anti bakteriyel bir ilaçla siliyorum"

Esra Sönmezer, eldivenli ve maskeli bir şekilde temizlik yaptığını kaydederek, "Her sabah ve yatmadan önce evi sirkeli su ve anti bakteriyel bir ilaçla siliyorum. Ayakkabıları kapı önünde çıkartıyor, çöp poşetine koyuyor ve eve öyle sokuyorum. Misafir kabul etmiyorum. Kapı kollarını ve lamba düğmelerini sürekli siliyorum. Normalde zaten çok steril ve temiz bir insanım fakat bu virüsten sonra biraz kafayı sıyırmış olabilirim. Çünkü evde kronik böbrek hastası bir kedim var ve kendimden önce onun sağlığını düşünüyorum." ifadelerine yer verdi.

"Kıyafetleri yıkarken beyaz sirke koymaya başladım"

Şarkıcı Su Soley de koronavirüse karşı aldığı önlemleri şöyle aktardı:

"Zemin temizliği için arap sabunu kullanıyorum. Pek çok kimyasal temizlik maddesine karşı alerjim var. Fakat çamaşır suyu pek çok yerde vazgeçilmezim. Kıyafetleri yıkarken yumuşatıcı yerine beyaz sirke koymaya başladım. Aynı şekilde bulaşık makinesine de parlatıcı gözüne sirke koyuyorum. Hiç koku yapmıyor. Detaylı temizliğe ek olarak evin tüm kapıları ve eşikleri, ev kapısının önü sirkeli çamaşır suyu ile silmeye özen gösteriyorum."

Yorumlar (0)