Ünlüler Azerbaycan'ı yeni hatırladı!

Cem Yılmaz ile Tarkan, işgalci Ermenistan'ın sivillere yönelik acımasız saldırılarına ilişkin paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımların, 23 gün sonra gelmesi ise dikkat çekti. 

MAGAZİN 19.10.2020, 10:44 19.10.2020, 10:47
Ünlüler Azerbaycan'ı yeni hatırladı!

Ünlüler dünyasından bazı isimler, işgalci Ermenistan'ın Azerbaycan'da bulunan sivillere yönelik hain saldırılarına sessiz kaldı. Bazı isimler ise tepki vermekte oldukça gecikti. Tepki vermekte geciken isimlerden ikisi de Cem Yılmaz ve Tarkan oldu.

Tarkan

Tarkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Azerbaycan için dua ettiğini ifade etti.

Hain saldırılar sonucu yaşamını yitiren kişilere Allah'tan rahmet dileyen Tarkan, yaralı kişiler için de acil şifa dileklerini iletti.

Tarkan, çok üzgün hissettiğini belirterek, kalbinin Azerbaycan halkı ile birlikte olduğunu kaydetti.

Cem Yılmaz

Cem Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Azerbaycan halkının acıdan, kandan ve savaştan uzak günler yaşaması için dileklerini iletti.

Adaletsiz dünyayı şaşkınlık içerisinde izlediğini belirten Cem Yılmaz, kısa zaman içerisinde bu kötülüğün sona ermesini istediğini belirtti. 

Ne olmuştu?

Ermenistan, 27 Eylül günü saldırıları başlatan taraf olmuştu. İşgalci Ermenistan, Azerbaycan'da bulunan yerleşim alanlarına saldırmıştı. Azerbaycan ise Ermeni işgalindeki yerleri kurtarmak üzere operasyon başlatmıştı.

Azerbaycan, Türkiye'nin desteğini alarak Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermenistan karşısında üstünlük sağlamış, askerleri ve teçhizatlarını tek tek imha etmeye başlamış, işgal altındaki köyleri kurtarmaya başlamıştı.

Cephe hattında başarısız olan Ermenistan, Azerbaycan'da bulunan sivillere yönelik acımasız saldırılarına devam etmişti.

Bunun üzerine Dağlık Karabağ'da bulunan cenazelerin ve esirlerin iadesi için ateşkes sağlanmış, fakat Ermenistan 10 Ekim günü saat 12.00'da başlayan ateşkesi 10 dakika içerisinde ihlâl etmişti. Ermenistan, bir gün bile geçmeden Gence'ye Elbrus füzeleri ile saldırmış, 10 sivilin ölümüne ve 35 sivilin yaralanmasına neden olmuştu. 

Ermenistan, 15 Ekim günü de Terter ilçesinde bulunan kabristana saldırmış, 4 sivil yaşamını yitirmiş, 4 sivil de yaralanmıştı.

Acımasız saldırılarına devam eden Ermenistan, 16 Ekim gecesi Gence şehrine yine Elbrus füzeleri ile saldırmıştı. Hain saldırı sonucu 13 sivil yaşamını yitirirken, 50'den fazla sivil yaralanmıştı.

Yorumlar (0)