Ünlü sanatçıdan "Koronavirüse kabadayılık yapmayın" uyarısı!

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle sanat ve müzik alanında hayatın durduğunu belirterek, "Koronavirüse kabadayılık yapmanın alemi yok. O silahını çekmiş bize meydan okuyor. Cumhurbaşkanı ne derse, ilgililer, Bilim Kurulu ne derse onu yapın." ifadelerini kullandı. 

MAGAZİN 18.05.2020, 10:15
Ünlü sanatçıdan "Koronavirüse kabadayılık yapmayın" uyarısı!

Orhan Gencebay, katıldığı bir canlı yayında, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) sanat ve müzik alanlarını vurduğunu söyledi. 

Karamsar konuşan usta sanatçı, "Sanatçıyı yaşat ki sanat yaşasın. Sanat camiası son derece zorda. Böyle bir durum görmedim. Maddi durumu çok iyi olan 5-10 sanatçı var. Ancak meslek birliklerine kayıtlı 20 binin üzerinde sanatçı, kayıtlı olmayan 50-60 bin sanatçı var. Memur sanatçılarımız ise birkaç bin kişi." ifadelerini kullandı. 

"Maddi ve manevi haklarını alamadıkları için yaşayamıyorlar"

Gencebay, sanat ve müzik alanında hayatın durduğuna dikkat çekerek, "Maddi ve manevi haklarını alamadıkları için yaşayamıyorlar. Yöneticilerimiz, bu vasıfsız işçi statüsünden çıkarmalı sanatçıları. Herkes sanıyor ki sanatçı eğlence adamı, magazin adamı." diye konuştu.

"Sağlık Bakanımızı kutluyorum"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede Türkiye’nin önemli bir başarı kaydettiğini aktaran Gencebay, "Harika bir şekilde gidiyoruz. Eksiğimiz olabilir ama devletimizi kutluyorum, gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımızı, Sağlık Bakanımızı kutluyorum. Sağlık elemanlarımız da ülkemizi savunan, canını ülkemize için feda etmeye hazır Mehmetçik gibi çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun." açıklamasını yaptı.

"O silahını çekmiş bize meydan okuyor"

Usta sanatçı, "Koronavirüse kabadayılık yapmanın alemi yok. O silahını çekmiş bize meydan okuyor. Cumhurbaşkanı ne derse, ilgililer, Bilim Kurulu ne derse onu yapın." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)