Ünlü oyuncudan robotunu yapan Rus şirketine dava!

Ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger kendi robotunu yapan Rus şirketinde 10 milyon dolarlık tazminat davası için harekete geçti. 

MAGAZİN 10.03.2020, 09:38
Ünlü oyuncudan robotunu yapan Rus şirketine dava!

Dünyaca ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger'in robotu, Doğu ve Kuzey Avrupa'nın en büyük servis robotu üreticisi olduğunu söyleyen bir Rus robotik şirketi tarafından yapıldı. 

Söz konusu şirket, Arnold Schwarzenegger'e benzer robotun tanıtımını New York Oyuncak Fuarı’nda ve Las Vegas’ta gerçekleştirilen teknoloji fuarında yaptı. 

Başarılı oyuncuya benzeyen robot için "Arnold Schwarzenegger misafirlerinizi karşılayacak, ışığı açacak ve kettle’a basacak" ifadelerini kullanan şirketin, Robot-C’lere 25 binle 50 bin dolar arasında fiyat biçtiği söyleniyor. 

Fakat bu duruma tepki gösteren Arnold Schwarzenegger, 10 milyon dolarlık tazminat davası için hamlede bulundu.

Bir robota hayat verdiği Teminatör serisiyle efsane haline gelen ünlü oyuncunun, şirketin ürünlerinde ya da tanıtımında yüzünün kullanılması konusunda kendisinden izin alınmadığını ifade etti. 

Bunun üzerine mahkmeye verilen resmî belgede, yüzün izinsiz kullanılmasının "büyük bir sinema yıldızının kazandığı ve hak ettiği saygınlığının azaltmasına neden olacağı" kaydedildi. 

Yorumlar (0)