Ücretsiz Tarkan konseri için balkonlar kiralanıyor! Dudak uçuklatan fiyatlar

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kapsamında 9 Eylül tarihinde birden fazla etkinlik yapılması planlanıyor.

MAGAZİN 06.09.2022, 09:53 06.09.2022, 17:58
Ücretsiz Tarkan konseri için balkonlar kiralanıyor! Dudak uçuklatan fiyatlar

Düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü senesini kutlayacak olan İzmir büyük etkinliklerle isminden fazlasıyla söz ettirecek. Tarkan’ın da katılım sağlayacağı etkinlikte birçok kişi konseri izleyebilmek için farklı yollar aramaya başladı.

Etkinlikle göz kamaştıracak

Etkinlikler noktasında gerçekleştirilecek artırılmış gerçeklik yardımlı interaktif teatral etkinlik, toplam da 8 aşamadan meydana gelecek ve ortalama 40 dakika kadar devem edecek. 300 saha personeli ve 180 dansçının görev alacağı etkinlikte 6 yan kule ve 1 orta kule ile seyircilere 360 derecelik şov izleme fırsatı verilecek.

Tarkan geliyor, rezervasyonlar doldu

Edinilen bilgilere göre, 1300 metrekarelik LED ekrandan izlenecek etkinlikler, aynı anda binlerce kişi tarafından görülebilecek. Gecenin sonuna gelince ise ünlü şarkıcı Tarkan, alanda konser verecek. Tarkan'ın konseri sebebiyle Kordon'da bulunan restoranlar ve kafelerin rezervasyonları günler öncesinde tamamıyla doldu.

Mekanlar paket uygulaması oluşturdu

Kordon'da yer alan birçok mekân, içerisinde alkollü içecek, meyve ve çerezin bulunduğu paketi 9 Eylül'e özel olarak kişi başı 625 ile 1000 TL arasında bir fiyat uygulaması ile vatandaşlara sundu. Bunun yanı sıra konser alanı etrafındaki konut sahiplerinin de kurtuluş gününe özel organizasyonları hayat geçirdiği öne sürüldü.

Evlerin balkon fiyatları dudak uçuklattı

Konser ücretsiz olarak belirlense de Tarkan'ı yakından görebilmek adına Kordon'da bulunan bazı evlerin balkonları 100 ile 500 dolar tutarında kiraya verildi.

Dairelerin gecelik fiyatları ise sahnenin bulunacağı yere mesafesine göre farklılık gösteriyor. Emlakçılar bu nedenle telefonlarının devamlı çaldığını ifade ediyor.

Tekneler de kiralanıyor

Balkonların haricinde diğer bir kiralama alternatifi balıkçı tekneleri oldu. Bütün balıkçı tekneleri, ünlü şarkıcıyı denizden seyretmek isteyenler adına o gece kiralanacak. Tekne kiralaması yapan bir firma 9 Eylül gecesi için kiralama miktarının 8 bin lira olduğunu dile getirdi.

“2 hafta öncesinde doldu”

Bölgede bulunan işletmecilerden Faruk Yörük, "Bizim 2 hafta öncesinde rezervasyonlarımız tamamıyla 2 hafta öncesinde doldu. 9 Eylül gününü mutlulukla bekliyoruz. Fazlasıyla yoğun bir gün olacak. Bu şekilde planlamalar esnaf adına da güzellik sağlıyor, işlerimiz açılıyor. 9 Eylül’e özel olarak ev partileri yapılacakmış. Bizim üst katlarımızda bulunan birkaç evde de böyle kutlamalar olacak. Tarkan’ın gelmesi rağbeti fazlalaştırdı. İzdiham yaşanmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

“Kapasite yok diye geri çevirdik”

Kordon'daki işletmelerden birinde çalışan garson Oktay Çalar, "İşletmenin doluluk miktarı normal kapasiteyi dahi geçti. Konser duyurulduktan sonra rezervasyonlar tamamıyla doldu. Konserin gerçekleştirileceği bölgeyi Kordon Boyu olarak belirlediler. Lazer ışık etkinlikleri de yapılacak. Yaklaşık bin kişiyi kapasite yok diye geri çevirdik. 9 Eylül günü bir cümbüş yaşanacak. Tarkan'ı görmek değil sesini duymak yetecek insanlara." dedi.

Restoran işletmecilerinden Coşkun Düzel, "Takribi 1 aydır devamlı konser hakkında konuşuyoruz. Tüm Kordon esnafı Tarkan konserine hazır. Senelerdir buralardayız. Bu şekilde organizasyonlar çoğunlukla Gündoğdu Meydanı'nda yapılırdı." diye konuştu.

Yorumlar (0)