Twitter paylaşımı, İlyas Salman’ı 2 senelik hapse mahkum edecek

Ünlü Yeşilçam oyuncusu 73 yaşındaki İlyas Salman, 25 Ocak 2021 tarihinde Twitter hesabından bir video paylaşarak yorumda bulunmuş, bu yorum da “Türk milletini aşağılama” içeriğine sahip olduğundan polise şikayet edilmişti. O şikayet hakkında bugün sonuç çıktı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Salman hakkında 2 senelik hapis istemiyle soruşturma başlatılmasına karar verilmişti. Salman ise “Kimseyi aşağılama kastım yoktu.” sözleriyle savunmasını yapmıştı. O iddianame bugün sonuçlandı.  

MAGAZİN 02.01.2022, 15:43 03.01.2022, 12:37
Twitter paylaşımı, İlyas Salman’ı 2 senelik hapse mahkum edecek

Yeşilçam’ın ünlü oyuncuları arasında yer alan ve şimdilerde oynadığı filmler ile sektörde bulunan İlyas Salman hakkında 2 senelik hapis istemiyle soruşturma başlatılmıştı. Salman’ın 25 Ocak 2021 tarihinde Twitter hesabında paylaştığı videoya yaptığı yorumda Türk milletini aşağıladığının belirtildiği iddianame, tamamlanan soruşturma kapsamında ilgili makamlara yollandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Salman’ın Türk milleti hakkında kurduğu cümlelerin alenen aşağılama olduğu ve emniyete gelen ihbarlar üzerine harekete geçildiği aktarıldı. 



“Kimseyi aşağılama kastım yoktu” 

İddianamede İlyas Salman’ın şu şekilde olan ifadelerine de yer verildi: “Videoda belirttiğim sözler suç teşkil etmiyordu. Kimseyi aşağılamak gibi bir kastım yoktu. Fikir ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde ifadelerimi dile getirdim. Muhalif bir kişiliğe sahibim ve daha iyi gelecek için eleştiri yapmak gerektiğini düşünüyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum.” 

Bu sözlerin üzerine soruşturmasını derinleştiren savcılık makamı, Salman’ın sözlerinin düşünce özgürlüğü olarak tanımlanamayacağını ve alenen aşağılama ifadeleri içerdiğini belirtti. Bunun üzerine Salman’ın 6 aydan 2 seneye kadar hapsi istendi. İddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. 

Yorumlar (0)