Trafik kazası yapan Ahmet Kural asli kusurlu!

Önceki gece Üsküdar'da zincirleme trafik kazasına sebebiyet veren Ahmet Kural, iki araca çarptıktan sonra bariyerlere vurarak durabildi. Yasal sınırın üzerinden alkol tespit edilen Kural'ın ehliyetine ise 6 ay süreyle el konulurken, trafik raporunda Kural'ın asli kusurlu olduğu belirtildi.

MAGAZİN 21.02.2020, 09:28
Trafik kazası yapan Ahmet Kural asli kusurlu!

Rol aldığı dizi ve filmlerle adından söz ettiren oyuncu Ahmet Kural, geçtiğimiz gece saat 22.15 sularında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışı Altunizade mevkiinde aracıyla kaza yaptı. Kural'ın kontrolündeki araç önce N.K.'nın kullandığı araca, ardından da B.Y. kontrolündeki otomobile çarptıktan sonra bariyerlere çarparak durabildi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri gelirken, kazada yaralanan N.K. hastaneye kaldırıldı. Ahmet Kural ise polis merkezine götürdü.

1.85 promil alkollü olduğu tespit edilen oyuncunun ehliyetine 6 ay el konuldu ve Kural'a 1228 TL'lik para cezası kesildi. Trafik raporunda Kural'ın asli kusurlu olduğu belirtildi.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, trafik güvenliğini tehlikeye atmak ve taksirle yaralama suçlamalarıyla ifade veren Ahmet Kural'ın “Alkol aldım, ancak 1.85 promil çıkacak kadar alkol almadım. Kaza nedeniyle pişmanım” ifadelerini kullandığı iddia edildi. İfade veren Kural, polis merkezinden ayrıldı.

İfade verdikten sonra evinin önünde görüntülenen Kural, ehliyetine el konulmasıyla ilgili sorulara, "Ehliyetim bende" yanıtını verdi.

Ahmet Kural, eski sevgilisi Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın sonucunda 16 ay 20 günlük hapis cezasına çarptırılmış, mahkeme Kural'ın cezasını 1 yıl içinde "kasıtlı bir suç" işlememesi şartıyla ertelemişti. Konuyla ilgili yorum yapan avukat Baran Doğan, alkollü araç kullanmanın "kasıtlı suç" sayıldığını belirtti: “1 promilin üzerinde alkollü araç kullanmak trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçunu oluşturur ve kasten işlenmiş bir suçtur. Cezası ertelenen dosyada hâkim cezanın infazına karar verebilir. Cezanın infazı hâkimin takdirindedir.”

Yorumlar (0)