Tom Hanks: Koronayı daktilodan kaptım!

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan Tom Hanks ve eşi Rita Wilson, dün hastaneden taburcu edildi. Hanks, koronavirüsün daktilosundan bulaştığına ilişkin esprili bir paylaşımda bulundu.

MAGAZİN 18.03.2020, 14:56 18.03.2020, 15:10
Tom Hanks: Koronayı daktilodan kaptım!

Ünlü aktör Tom Hanks ile eşi Rita Wilson, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandıklarını açıklamıştı. Avustralya'da tedavi edilmelerinin ardından hastaneden ayrılan çift, kiraladıkları evde kendilerine karantina uyguluyor.

Avustralya'ya Elvis filminin çekimleri için eşiyle beraber gelen Tom Hanks, koronavirüsü kendisinin Avustralya'ya taşıdığına ilişkin esprili bir paylaşımda bulundu. 

Daktilosunu da ülkeye götüren ünlü aktör, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daktilodan bulaştığına ilişkin esprili bir mesaj paylaştı. Tom Hanks tarafından paylaşılan fotoğrafta, daktilonun üzerinde yazan "corona" markası göze çarptı. 

Karantina günleri hakkında açıklamada bulunan Hanks, "Selam arkadaşlar. İyi haber: Testin pozitif çıkmasından bir hafta sonra, izolasyondayken, belirtiler yine aynı. Ateş yok ama sıkıntılar var. Çamaşırları atıyorum, bulaşıkları yıkıyorum ve koltukta kestiriyorum." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Tom Hanks, eşinin kendisini iskambilde altı el yendiğini de kaydetti. 

"Corona" markalı daktilosuna ilişkin Tom Hanks, "Buraya kullanmayı sevdiğim daktilomla geldim. Onunla hep birlikteydik." ifadelerini kullanarak koronavirüsün daktilosundan bulaştığına ilişkin esprili bir paylaşım yaptı. 

Diğer yandan, ünlü çifte nasıl bir tedavi uygulandığı henüz açıklanmadı.

"Bu yaştaki bir vakanın iyileşmesi sürpriz değil"

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, çiftin taburcu edilmesini şöyle değerlendirdi:

"Bu virüsün etkilediği 60’lı yaşlardaki vakalarda ölüm oranı yüzde 2-3’e tekabül ediyor. Bu yaştaki bir vakanın iyileşmesi sürpriz değil. Bünyenin ne kadar kuvvetli olduğu önemli tabii. Bu virüse karşı kesin etkili olan bir ilaç henüz yok. Ancak daha önceki SARS ve MERS tecrübelerinde tedavi sürecinde yardımcı olduğu bilinen ilaçlar var. Bunlardan biri veya ikisi kullanılmış olabilir."

Yorumlar (0)