Tokadıyla ismini tarihe yazdıran Smith, Akademi’nin isteğini reddetmiş

Oscar Ödülleri töreninde sunucuya tokat atan Will Smith’in salondan ayrılması istendiği ancak oyuncunun, Akademi’nin bu isteğini reddettiği ortaya çıktı.

MAGAZİN 31.03.2022, 11:31 01.04.2022, 14:05
Tokadıyla ismini tarihe yazdıran Smith, Akademi’nin isteğini reddetmiş

ABD’de düzenlenen ve Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından gerçekleştirilen Oscar Ödülleri töreninde Will Smith’in, sunucu Chris Rock’a attığı tokat gündeme bomba gibi düşmüştü. 94. Akademi Ödülleri töreninde meydana gelen olayda Chris Rock’ın eşi Jada Pinkett Smith’e yaptığı “şaka” sebebiyle bu olaya imza atan Smith, Akademi tarafından kınanmıştı. Hatta bazı uzmanlar, Smith’in “en iyi oyuncu” ödülünün elinden alınmasını bile istemişlerdi. Ancak ünlü oyuncu hakkında şimdiye kadar hiçbir yaptırım gerçekleştirilmedi. 



Akademi yönetim kurulu açıklamalarda bulundu

Akademi’nin yönetim kurulu, olay hakkında şu açıklamada bulunmuştu: “Bay Smith’in Oscar Ödülleri gecesindeki eylemleri oldukça travmatik ve sarsıcıydı. Olayın ardından Bay Smith’in törenden ayrılmasını talep ettik ancak kendisi bunu reddetti. Sayın Bay Rock, sahnemizde maruz kaldığınız olay için özür diler; o anki sabrınız için teşekkür ederiz. Yaşananlar için diğer adaylarımızda, izleyicilerimizden ve misafirlerimizden özür dileriz.”



Akademi, disiplin soruşturması başlatmak için toplandı

Davranış standartlarını ihlal ettiği belirtilen Will Smith’e karşı disiplin soruşturması başlatılması için bir araya gelen Akademi yönetimi, oyuncunun ihraç edileceğini, disiplin cezasının askıya alınacağını ya da diğer yaptırımlar arasında seçim yapılacağını belirtti. Yönetim kurulunun bu konuyu görüşmek üzere 18 Nisan 2022 tarihinde yeniden toplanacağı kaydedildi. Ayrıca Smith’in kendisini yazılı olarak savunma imkanının olduğu da aktarıldı.



Eşinin hastalığı ile ilgili espri yapılmasına sinirlenmişti

Ünlü sunucu, oyuncu ve komedyen Chris Rock, 94. Akademi Ödülleri töreninde sunuculuk yapmış ve saçkıran hastalığı sebebiyle saçlarını kazıtan Jada Pinkett Smith’in durumu hakkında kendince bir espri yapmıştı. Buna sinirlenen Jada’nın eşi Will Smith ise buna sinirlenerek Rock’a tokat atmış; sonrasında da yerine oturarak Rock’a karşı küfürler savurmuştu. Rock ise tokadın ardından soğukkanlılığını koruyarak şikayetçi olmamıştı. 

Yorumlar (0)