Taylor Swift: Irkçılara ait heykeller beni sinir ediyor!

Taylor Swift, ABD'de ırkçı figürleri temsil eden heykellerin bulunmasının kendisini sinir ettiğini söyledi. 

MAGAZİN 15.06.2020, 09:29
Taylor Swift: Irkçılara ait heykeller beni sinir ediyor!

ABD'de George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protesto gösterileri, pek çok ülkeye yayıldı.

Bunun üzerine geçmişte sömürgeciliği savunan ırkçı figürlere ait heykeller, birer birer yıkılmaya başlandı.

"Heykellerin kaldırılması gerekiyor"

Taylor Swift, Tennessee eyaletinde bulunan ve köle sahipleri ile ırkçı figürleri temsil eden heykellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. 

Söz konusu figürlerin onurlandırılmaması gerektiğini kaydeden ünlü şarkıcı, yetkililere çağrıda bulunarak, bu heykellerin kaldırılmasını talep etti. 

"Eyalet tarihinin aşağılık figürleri"

Swift, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, memleketinin Tennessee olduğunu hatırlatarak, geçmişte kötü şeylere imza atan ırkçıları temsil eden heykellerin bulunmasının kendisini sinir ettiğini belirtti.

Ünlü pop yıldızı, Nathan Bedford Forrest ile Edward Carmack'ı Tennessee eyaletinin "aşağılık figürleri" olarak nitelendirdi. 

"Irkçı figürlerin onurlandırılması siyahileri rencide ediyor"

Swift, protesto gösterileri esnasında heykeli yıkılan Edward Carmack'ın linçe destek veren yazılar yayınlayan ve beyaz ırkın üstün olduğunu savunan bir editör olduğuna dikkat çekti. 

Irkçı figürlerin onurlandırılmasını siyahi Tennesseelilerin rencide olmasına yol açtığını aktaran Swift, geçmişi değiştirilemeyeceğini ancak bunun değiştirilebileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)