Tarkan'ın kuzeni firar etti!

Esenyurt'ta iş yeri yakılıp vurularak öldürülen Ercan Gönülkırmaz davasının sanıkları arasında bulunan ünlü popçu Tarkan'ın kuzeni Servet Tevetoğlu'nun açık cezaevinden firar ettiği öğrenildi.

MAGAZİN 24.10.2019, 17:43
Tarkan'ın kuzeni firar etti!

Esenyurt İncirtepe Mahallesi'nde 2017 yılında Ercan Gönülkırmaz, şarküteri açmak için dükkân kiralamıştı. Bir süre sonra dükkâna gelen bir takım kişiler, burada bir şarküteri olmasını istemediklerini söyleyerek Ercan Gönülkırmaz'ı tehdit ettiler ve iş yerini kapatması için baskı yaptılar. Gönülkırmaz'ın tehditleri umursamaması üzerine 17 Ocak 2017'de 2 araç ile dükkânın önüne gelen kişiler dükkânı kurşun yağmuruna tuttu. Gönülkırmaz olayda yaralanarak üst kata kaçtı. Gönülkırmaz'ın kaçtığını fark eden şahıslar bu kez de dükkânı yaktı. Çıkan yangında Ercan Gönülkırmaz yaşamını yitirdi.

Cezaevinden kaçtı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında Tarkan'ın kuzeni Servet Tevetoğlu'nun da bulunduğu 8 zanlı için, "kan gütme saikiyle öldürme", "mala zarar verme" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından dava açıldı. 25 Temmuz 2019 tarihinde Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 6. duruşmada davanın tek tutuklu sanığı olan Servet Tevetoğlu tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 250 bin TL kefaletle ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Tahliyesinin ardından Servet Tevetoğlu'nun başka bir suç dosyası daha olduğu öğrenildi. Tevetoğlu, bu suç dosyasından ötürü Silivri Açık Cezaevi'ne girdi. Bu sırada Gönülkırmaz, cinayeti ile ilgili devam eden davanın dün 7. celsesi görüldü. Diğer dosyasından dolayı Silivri Açık Cezaevinde bulunan Servet Tevetoğlu'nun dün görülen mahkemede firar ettiği anlaşıldı. Duruşma tutanağında, "UYAP'tan yapılan kontrolde Servet Tevetoğlu'nun Silivri Açık Cezaevinde hükümlü iken firar ettiği görüldü." ifadesi kullanıldı. Duruşmada, "Sanık Servet Tevetoğlu hakkındaki CMK'nun 109/3.f maddesi uyarınca verilen adli kontrolün yerine getirilip getirilmediği konusunda denetimli serbestlik şube müdürlüğüne yazı yazılması" kararı verildi.

Duruşma 20 Ocak 2020 tarihine ertelendi.

"Adalet istiyorum" 

Şüpheli Servet Tevetoğlu'nun firar ettiğini mahkeme salonunda öğrenen Ercan Gönülkırmaz'ın aile yakınları büyük üzüntü yaşadı. Esenyurt'ta yaşanan olayda yaşamını yitiren Ercan Gönülkırmaz'ın annesi Havva Gönülkırmaz, gözyaşları içinde cezaevinden kaçan Servet Tevetoğlu'nun yakalanmasını istedi. Yetkililere seslenen Havva Gönülkırmaz, "Dün mahkemeye gelmesi gerekiyordu ama gelmedi. Firar etmiş. Çok kötü oldum, oğlumun kanı yerde kalmasın. Bir an önce tutuklansın bunlar. Kendileri serbest geziyorlar, adalet istiyorum." dedi.

Ercan Gönülkırmaz'ın teyzesinin oğlu Yüksel Çelik, cezaevinden kaçan Servet Tevetoğlu için daha önce kaçma olasılığı olduğu yönünde uyarıların yapıldığını söyledi. Mahkeme hâkimlerinin de firar haberine karşı şaşkınlığa uğradığını ifade eden Çelik, "2017 yılında biz Esenyurt'ta bir market açtık. Bu iş yerinde daha önce de cinayet yaşanmış. Bundan bizim de haberimiz yoktu. Biz marketi açtıktan 15 gün sonra geldiler, teyzemin oğluna ateş edip öldürdüler. Sonra benzin döküp içeriyi yakıp gittiler. Polis 6 ay takip ettikten sonra bunları yakaladı. Biri Servet Tevetoğlu. Cezaevine girdiler sonra içeride sadece bir kişi kaldı o da Servet Tevetoğlu. Onu da son duruşmada 250 bin TL kefaretle tahliye ettiler. Başka suçtan dolayı açık cezaevine aldılar oradan da firar ettirip yurt dışına kaçırdılar. Buradan cumhurbaşkanına ve adalet bakanına sesleniyorum. Olanların sorumlusu olan hâkim ve savcılar hakkında gereken işlemlerin yapılmasını talep ediyorum. Para gücüyle bir insan cezaevinden çıkarılmaz. Dünkü mahkemede firar ettiği ortaya çıktı." şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (1)
Kudret Şahan 5 yıl önce
Vahşice cinayetle yargılanan bir sanık nasıl olupta açık cezaevine gönderiliyor? KAÇMASI İÇİN Mİ? BU ALÇAKÇA İHMALİN SORUMLULARI KİMLER? YARGILANACAKLAR MI? YAZIKLAR YAZIKLAR YAZIKLAR OLSUN!