Tamer Karadağlı'ya meslektaşı Ferhat Yılmaz'dan destek: Vatanını sevmek suç mu?

Ünlü oyuncu Ferhat Yılmaz, Nihal Yalçın ve Tamer Karadağlı arasında yaşanan gerilimde, Karadağlı’nın yanlış anlaşıldığını, Tamer Karadağlı’nın neden linç yediğine anlam veremediğini belirterek “Vatanını sevmek suç mu?” açıklamasını yaptı.

MAGAZİN 18.10.2021, 17:17 19.10.2021, 16:38
Tamer Karadağlı'ya meslektaşı Ferhat Yılmaz'dan destek: Vatanını sevmek suç mu?

Ferhat Yılmaz'a gündemdeki Tamer Karadağlı ve Nihal Yalçın polemiğine ilişkin soruya yanıt verdi. 

“Tamer Karadağlı niye linç yedi?”

Geçtiğimiz günlerde bir ödül töreninde, Tamer Karadağlı ile Nihal Yalçın arasında yaşanan gerilime ilişkin konuşan Yılmaz, "Muhalif sanatçıların nasıl tepki gösterme hakkı bulunuyorsa, devletini seven sanatçıların da tepki gösterme hakkı olduğunu düşünüyorum.” sözlerini kullandı.

Karadağlı’ya hak verdiğini söyleyen ve ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu söyleyen Yılmaz, şunları söyledi:

"O karede ne gördün ve niye Tamer Karadağlı linç yedi? Tamer ağabeyi iyi tanırım, çok iyi bir insandır. Düzgün ve vatanını seven bir adamdır. Bir yanlış anlaşılma var. Birçok defa izledim, söz kesmekten çok, orada samimiyet sebebiyle ödülü göstersin diyor. Bunu hak ettin diyerek veriyor. Ağır bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben kesinlikle kötü bir niyet görmedim. Sözünü kesmek için değil. Sonra yanlış anlaşılma ve devamında da bir azarlama oldu. O azarlama da Karadağlı için kötü bir olay, tabii yüzü asıldı."

“Evime vatan haini giremez”

Kapısının herkese açık olduğunu sadece belli kişilerin giremeyeceğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Benim evim dergâh gibidir. Hemen herkes gelir. Evime gelecek olanlar için kriterlerim bellidir. Siyaset konuşulmayacak, iyi bir insan olacak ve vatan haini olmayacak. Farklı partiden olabilir, ben buna saygı duyuyorum. Ama gerçekler  de var. Güzel yarınlar, güzel bir ülke yanlışları ve doğruları masadaki gerçeklere göre şekillendirmemiz lazım. PKK terör örgütüdür, bitti, bunun siyasetle de bir ilgisi yoktur. Bunu kabul etmeyenlere söyleyecek laf bulamıyorum. Bir şey ya evettir ya da hayırdır. Evet ile hayır arası çok problemli bir yerdir. Hayır, evetten daha iyi bir yanıttır, insanların hayatlarını bağlamazsın. Arafta kaldım belki ama şu an hatırlamıyorum. Kolay kolay hayır diyebilen biri değilim, keşke diyebilsem." 

“Allah izin verirse milletvekili olacağım”

Milletvekili olmak istediğini açıklayan Yılmaz, "Allah izin verirse milletvekili olacağım. Mizah yapmak için milletvekili olacağım. Mizahla kürsüden vurmak istiyorum. Bu şekilde halkıma hizmet etmek istiyorum. Mizahla anlatmak istediklerim var. Söylenmesi gerekenler var, hepsini zamanı gelince söylemek gerekiyor. Kara mizahla da olsa bunları söyleyeceğim." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)