Tacizle suçlanan Weinstein konuştu: Unutuldum!

Tecavüz ve cinsel tacizle suçlanan ABD'li ünlü yapımcı Harvey Weinstein, yaşananlar nedeniyle "her şeyin içinin boşaltıldığını" söyledi. Weinstein, "Tüm yapımcılardan daha fazla kadınların yönettiği ve kadınları anlatan filmler yaptım. İşlerim unutuldu" ifadelerini kullandı.

MAGAZİN 16.12.2019, 12:55 16.12.2019, 13:26
Tacizle suçlanan Weinstein konuştu: Unutuldum!

Harvey Weinstein, hakkındaki tecavüz davasının öncesinde New York Post gazetesine açıklamalar yaptı. Röportajda hiçbir pişmanlık belirtisi göstermemesi dikkat çeken Weinstein, kadınlar için herkesten fazla çalıştığını öne sürdü.

"Unutulmuş bir adam gibi hissediyorum"

"Unutulmuş bir adam gibi hissediyorum" diyen Weinstein, "Tüm yapımcılardan daha fazla kadınların yönettiği ve kadınları anlatan filmler yaptım. 30 yıl öncesinden söz ediyorum. Şimdiden, bunun rağbet gördüğü bir zamandan bahsetmiyorum. İlk ben yaptım. Ben öncülük ettim. Olanlar nedeniyle her şeyin içi boşaltıldı. İşlerim unutuldu." ifadeleri kullandı. 

Harvey Weinstein, buna örnek olarak kendisini suçlayan isimlerden Gwyneth Paltrow’u verdi.

"Ona erkek oyunculardan daha yüksek para verdim"

Weinstein, 2003 yılında "View from the Top" (Zirveye Tırmanış) filmi için Paltrow’a 10 milyon dolar ödediğini hatırlattı. Weinstein, bunun o dönemde erkek oyuncuların aldığından yüksek bir rakam olduğunu kaydetti.

Bugüne kadar aralarında en az 30 oyuncunun olduğu 70'ten fazla kadın Harvey Weinstein'i tecavüz, cinsel taciz ve saldırıyla suçlamıştı.

Birçok ünlü isim #MeToo akımına katılmıştı

Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow ve Salma Hayek gibi ünlü Hollywood isimlerinin Weinstein hakkındaki cinsel taciz iddialarını ortaya atması sosyal medyada #MeToo (SenDeAnlat) diye bilinen ve kadınları cinsel taciz karşısında susmamaya çağıran bir ifşa kampanyasına evrilmişti.

Ünlü yapımcı, tutuksuz yargılanıyor

Weinstein son olarak kendisini taciz ve tecavüzle suçlayan yaklaşık 70 kadınla geçici olarak 25 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardığı haberleriyle gündeme gelmişti.

67 yaşındaki ünlü yapımcı, New York'ta tutuksuz yargılanıyor.

Yorumlar (0)