Tacizci şarkıcıya Joker şansı!

Son günlerde sinemayı kasıp kavuran Joker filmi, şimdi de müziğiyle de gündeme geldi. Taciz suçundan hapiste olan Gary Glitter'ın "Rock and Roll Part 2" şarkısının filmde yer alması eleştirilere yol açtı.

MAGAZİN 08.10.2019, 18:41 08.10.2019, 21:47
Tacizci şarkıcıya Joker şansı!

Dünyanın en sevilen kötü karakterlerinden olan Batman'in düşmanı Joker'e odaklanan film, geçen hafta gösterime girdi.

Joaquin Phoenix'in (44) başrolünde oynadığı Joker filmi, "suç ve suçluyu övdüğü iddiasıyla" eleştiriliyordu.

Filmin en etkili sahnelerinden biri olan Joker'in merdivenden dans ederek inip gerçek bir kötüye dönüştüğü bölümde yaklaşık 2 dakika boyunca İngiliz şarkıcı Gary Glitter'a (75) ait 1972'de hit olan Rock and Roll Part 2 şarkısı çaldı.

Şarkının eleştirilmesinin nedeni Gary Glitter'ın azılı bir çocuk tacizcisi olması ve hapiste yatması! Glitter'in şarkısının filmde çalması karşılığında büyük miktarda ödeme aldığı da belirlendi. Hapisteki şarkıcı, yasalara uygun olarak gişe, DVD ve film müziği satışlarından da telif alacak.

Glitter, 2015 yılında çocuk tacizinden girdiği hapisten çıktığında Joker sayesinde hatırı sayılır bir para kazanmış olacak. 

Gary Glitter kimdir?

1970'ler ve 1980'lere glam rock şarkılarıyla damga vuran İngiliz şarkıcı Gary Glitter'ın cinsel taciz ve tecavüz suçlarına karışması gündeme bomba gibi düşmüştü. Şarkıcı, ilk cezasına 1999'da çocuk istismarı fotoğrafları arşivi ortaya çıkınca çarptırılmıştı. 

Kamboçya'ya kaçmıştı

Kamboçya'ya kaçan Glitter 2002'de çocuk tacizi suçlamalarının ardından Kamboçya'dan kovulmuş, Vietnam'a yerleşmişti.

Yorumlar (0)