Soylu’dan ünlü oyuncuya tepki!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ünlü oyuncu Elçin Sangu’nun seçmen kaydının çıkmadığına dair Twitter hesabından yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

MAGAZİN 29.05.2019, 10:49 29.05.2019, 10:53
Soylu’dan ünlü oyuncuya tepki!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ünlü oyuncu Elçin Sangu’nun seçmen kaydının çıkmadığına dair Twitter hesabından yaptığı paylaşıma tepki göstererek, “Bir sanatçı hanım ‘benim kaydımı silmişler’ diyor. Baktırdım, kendi taşımış.” dedi.

Soylu, Beyoğlu Öğretmenevi’nde düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Elçin Sangu’nun ismini vermeden şu açıklamaları yaptı:

“Günde 2-3 tane yalanın bakanlığım tarafından vatandaşımıza doğru bilgilendirmeyle ulaşmasından hakikaten yoruldum. Bir sanatçı hanım ‘benim kaydımı silmişler’ diyor. Sosyal medyada ‘acaba bu kayıtlar silinebilir mi’ diye soruyorlar. Nüfus Genel Müdürlüğü’nden baktırdım. 29 Mart’ta kendi e-devlet şifresinden müracaatını yaptırmış ve bunu başka bir noktaya taşıdı.”

NE OLMUŞTU?

Ünlü oyuncu Elçin Sangu, seçmen kaydının bulunmadığını Twitter hesabından şu sözlerle paylaşmıştı:

“Herkes adreslerini kontrol etsin. Mesela şu an geçen seçimde aynı adreste olmama rağmen, bugün yaptığım kontrol sonucu adresimde yokum.”

Bunun üzerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi Twitter hesabından Sangu’ya “29.03.2019 tarihinde elektronik imza ile adres değişikliği yaptığınız anlaşılmış olup, adres kayıtlarızda herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ayrıca adres bilgilerinizi https://adres.nvi.gov.tr üzerinden de kontrol edebilirsiniz.” yanıtı geldi.

Sangu, kendisine gelen yanıttan sonra paylaşımını silmiş ve şu açıklamayı yapmıştı: “1 yıl önce taşınmış olduğum evin iskan alımı geç olduğu için adres değişikliği muhasebecim tarafından 29 Mart’ta yapılmış. Seçmen listeleri daha önce askıya alınmış. Bu yüzden bir hata olmuş. Bu hassasiyetinizi seçim kararlarında da gösterseydiniz her şey çok güzel olurdu.

Yorumlar (0)