Siz hangi Tuğçe Kazaz'sınız?

Tuğçe Kazaz’ın ad ve soyadının ilk iki harfiyle açtığı "TuKa TV" adlı Youtube kanalında yayınladığı "Kemalizm ile arasına mesafe koyamayan farkında olmasa da Allah ile arasına mesafe koyar" videosu sosyal medyayı salladı. İrtidat döngüsü açıklamalarında Müslüman olduğunu söyleyen Tuğçe Kazaz'ın bir dahaki seçimi hayranları tarafından merak ediliyor.

MAGAZİN 13.01.2020, 10:07 01.02.2020, 20:20
Siz hangi Tuğçe Kazaz'sınız?

Tuğçe Kazaz, bugün Youtube kanalı TuKa TV’de yayınladığı videoda Atatürk’ün Osmanlı döneminde saltanatı dini yok etmek üzere kaldırdığını, dini yok ettikten sonra dini unutturup Kemalizm’i ortaya çıkararak kendini mitolojik bir öğe gibi gösterdiğini söyledi.


“2001 Miss Turkey” yarışmasında birinci seçilen Tuğçe Kazaz’ın irtidat döngüsü yıllardır Türkiye’de gündem haline getiriliyor.

Tuğçe Kazaz’ın irtidat (dinden çıkma) döngüsü

Türk kamuoyu, yıllardır Tuğçe Kazaz’ın irtidat döngüsüne maruz kalıyor. Kazaz, 2005 yılında evlendiği Yunan oyuncu Yorgo Seitaridis ile aşkı ve gerçek dinî inancı olan Ortodoks Hıristiyanlığını bulduğunu söylemişti. Kazaz, 3 yıl süren evliliğinden sonra Budizm’e geçmiş ancak öğretilerin ilk basamağı olan "hizmet" kısmında pes etmişti. Tuğçe Kazaz, irtidat döngüsünü başa sararak tekrar Müslüman olmuştu.

Müslüman Tuğçe Kazaz

Tuğçe Kazaz, namaz kılmanın bel ağrılarından kurtulmasına faydalı olduğunu uygulamalı olarak anlatmış, tekrar Müslüman olduktan sonra Ülke TV'de katıldığı bir televizyon programında, "Namaz kılmam boyun fıtığımı düzeltti.” ifadesini kullanmıştı. Eski manken Tuğçe Kazaz, "Zayıflığımı yıllardır oruç tutmama borçluyum." demişti.

İşte Tuğçe Kazaz’ın İslam’a dair bazı sözleri:

"Alkol sonrası bir abdest alıyorum, Allah seni inandırsın o an hiç içmemiş gibi oluyorum."

"Kuran okuyarak Türkçemi ilerletiyorum"

"Kişisel temizliğimi yalnızca gusül abdesti almaya borçluyum."

"El becerilerimi tespih çekerken geliştirdim."

Ortodoks Hıristiyan Tuğçe Seitaridis

Eşinden boşanmadan önce eşinin inancında ve kültüründe kendini huzurlu hissettiğini, bu nedenle İslam’dan irtidat ettiğini söyleyen Kazaz, boşandıktan sonra da tekrar Müslüman olduğunu açıklamıştı. Yeniden Müslüman olduğunu açıkladıktan sonra CHP yüzünden Hıristiyan olduğunu açıklamış ve şunları kaydetmişti:

"Tepkisel bir seçimdi benimki. Ben bunu daha önce de açıkladım. Eski Türkiye'nin bizlere daha batılı bir zihniyetin getirdiği bir eğitim sisteminin sonucunda bu oldu. İttihat Terakki zihniyeti bizi dinden uzaklaştırdı. Dini bize öcü gibi gösterdi. Belli kalıplar üzerine kuruldu din. Üzerime bir realite dayatıldığı için ve kendi arayışım sonucunda tepkisel olarak bir zihniyete karşı din değiştirdim. Ben buna Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti de diyorum."

Budist Tuğçe Kazaz

Saklambaç'ın haberine göre; Budist olmak için Kalamış'taki bir mekânda öğreti toplantılarına katılan Tuğçe Kazaz'a tuvalet temizliği yaptırıldı. Toplantılara bir süre ara veren Kazaz, dönüşte ara verdiği toplantılara yeniden katıldı. Kazaz, Budizm'in ilk aşaması olan "hizmet" kısmında Budizm’i bıraktı. Kazaz, tuvalet temizliğinin ardından kendisine 3 gün üst üste çay servisi yaptırılınca "Hizmetçi değilim!" diyerek öfkelendi ve Budizm'den çıktı.

Toplantılara katılmayı bırakan Kazaz, daha sonra verdiği demeçte Budist olduğunu şu sözlerle yalanladı:

"Evlenip Yunanistan'a gitmeden önce tanıdığım aklı başında, nezih insanlardan oluşmuş bir Tai Chi topluluğu vardı. Döndükten sonra, bilinen en eski Çin sağlık, egzersiz sistemi olan Tal Chi'yi öğrenmek üzere bu topluluğa katıldım. Üç yıldır sağlığımı ve formumu korumak için düzenli bir şekilde Tal Chi çalışıyorum. Bu aklı evvellerin mantığından gidersek, yoga yapanların Hindu, ney üfleyenlerin de sufi olması gerekir."

Siyasetçi Tuğçe Kazaz

Tuğçe Kazaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili “Tek taşlamam gereken sizin şeytanlarınızdır. Ey Kılıçdaroğlu sen Pensilvanya ile birleşmediysen açıkla. Yok, birleştiysen git kendine Pensilvanya’da çiftlik kur. En azından dizinin dibinde otur.” ifadelerini kullanarak siyaset arenasında da söz sahibi olmayı denedi.

Kazaz, Atatürk’ün CHP için değil ülke için savaştığını, askerlerin de Mustafa Kemal'in değil Osmanlı’nın askerleri olduğunu şöyle ifade etmişti:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri ülke kurtuluşa erişsin diye savaştılar. Ruhları şad olsun. Atatürk’ün mirası CHP ise ülke batsın diye savaşıyor. Haa tamam sizde haklısınız. Mustafa Kemal’in askeri yoktu. Onun askerleri de, Atatürk gibi Osmanlı askerleriydi ama olsun hepsi ülke için savaştılar. Mustafa Kemal Atatürk’ün belki birçok destekçisi vardı ama o şehitlerin tek destekçisi Allah ve ülkelerine olan sevdaları ile taşıdıkları imandı. Sonuç olarak anlamamız gereken CHP bu ülkenin muhalefet partisi değil. Çünkü paralelin Ekmeleddin’ini bu ülkeye cumhurbaşkanı yapmaya çalıştılar. Tabi bir tek CHP değil, ülkeye karşı olan diğer 14 parti de paralelin güdümündeki adamı, bu ülkeye cumhurbaşkanı yapmaya çalıştı. Çok yazık. Bu ülke verdiğimiz oylarla irademizi peşkeş çekmeye çalışanların değil, hepimizin. Bu yüzden ülkemizi seviyorsak hep birlikte sahip çıkmalıyız.”

Yunan Tuğçe Seitaridis


 
2005 ila 2008 arasında 3 yıllığına Yunan vatandaşı olan Tuğçe Seitaridis, Türkiye ile Yunanistan arasında birleştirici bir rol oynamış, Yunanistan vatandaşlığına ve eşinin Ortodoks dinine geçmişti.

Milliyetçi Tuğçe Kazaz



Tuğçe Kazaz, Kenan Doğulu’dan ayrıldıktan sonra her gün farklı insanlarla görüldüğüne dair iddialara ilişkin, "Ben Müslümanım, Türk adetlerine göre büyüdüm, öyle şeyler yapamam." demişti.

Putperest olmayan, laik, Atatürkçü Tuğçe Kazaz!

Tuğçe Kazaz, herkesten daha çok laikliği savunduğunu fakat laikliğin kötü emelli insanlar tarafından kullanıldığını, "Benim hedef aldığım laiklik değil, herkesten daha çok laikliği savunurum benim sözüm laikliği çıkar ilişkileri için kullanıp yerlerde süründüren sürüngenlere, zaten onlarda kendini muhatap alıp cevap veriyorlar" sözleriyle ifade etmişti.

Tuğçe Kazaz bugün yaptığı Twitter paylaşımında, mankenlik döneminde çekildiği fotoğraflara ithafen yapılan paylaşımlara yanıt verdi. Paylaşımında "Mesleğim gereği o eski fotoğrafları çektirirken ben de Atatürkçüydüm" ifadelerini kullandı.

Kazaz,  “Artık sıkılmadınız mı insan zihinlerinin putlaştırdığı Atatürk’ü kendi çıkarlarınıza alet etmeye. Yaşasaydı önce sizi yok ederdi herhalde" sözleriyle Atatürk’ün putlaştırıldığını, zihinlerde gerçek Atatürk yankısının olmadığını söylemişti.

Atatürk aleyhine yorum yapan Tuğçe Kazaz

Tuğçe Kazaz’ın YouTube kanalı TuKa TV’de yayınladığı videoda Atatürk ve Atatürkçüler hakkında yaptığı yorumlar büyük tepki çekmişti. Kazaz, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Adam esti gürledi, ondan sonra adam şöyle, adam böyle, adam seçilmiş, neredeyse ilahlaştırma sürecine gidecek bir hale dönüştürüldü. Bunun da tam aksi getirildi ve yayıldı. Yani ahlak mı vardı ahlaksızlık getirildi, din mi vardı dinsizlik getirildi, inanç mı vardı inançsızlık getirildi. Olan bu. Ondan sonra Kemalistler doğru... Bugün dokunabilir misin Atatürk’e? Dokunamazsın, adamın kutsalı."

Düşünür Tuğçe Kazaz!


 
Tuğçe Kazaz, filolojik ve hermenötik açıdan birçok konuya dokunma teşebbüsünde bulunuyor.

Tuğçe Kazaz: Öldükleri için şehit oluyorlar!


 
Tuğçe Kazaz, TGRT Haber’de katıldığı Gün Biterken adlı programda “terörle mücadele” başlığı altında değerlendirmede bulundu. Kazaz, şehit olan askerler için "Öldükleri için şehit oluyorlar" demiş ve şunları kaydetmişti:

"Şehitlerin aslında şehit olmasının sebebi, Allah'ın bize verdiği toprak parçasına sahip çıkmak için, öldükleri için onlar şehit oluyorlar."

Tuğçe Kazaz’ın “Neden Mustafacı yok? Kemalist var?” filolojik denklemi

Kazaz, “Sahi neden ‘Mustafacı’ yok? Peygamberimizin (S.A.V) isimlerinden biri Mustafa olduğu için mi? Yoksa putları yıkmaya gelen Allah’ın dini Mustafacı olmanıza izin vermediği için mi? Başka sorum yok” ifadelerini kullanarak filolojik bir deneme yapmış fakat kimi çevreler tarafından ciddiye alınmaması gerektiği hermenötiği ile karşılaşmış, alaylanmış ya da ciddiye alındığı çevreler tarafından da tepkileri üzerine çekmişti.

Sosyal medya fenomeni Tuğçe Kazaz (TuKa)

Ayrıca, Tuğçe Kazaz'ın adının baş harfleriyle isim verdiği YouTube kanalı TuKa TV, günümüzün Jennifer Lopez (JLo) gibi popüler isimlerinin sosyal medya kanallarında kullandığı kısaltmaları da andırmıyor değil. Tuğçe Kazaz, bu tür trend olabilecek konularla gündeme gelmek isteyişi sosyal medyada fenomen haline gelmek isteyişiyle karşılık buluyor olabilir ve isim seçerken ad ve soyad baş harflerini kulanma akımını düşünmüş olabilir.

Son olarak 2001 Türkiye Güzeli Tuğçe Kazaz

Son olarak 2001 Türkiye güzeli Tuğçe Kazaz'ın da seçenekler arasında dâhil olmamasının haksızlık olacağı için bu başlık da konuya dâhil olarak kaydedildi ancak birçokları huy ile güzelliğin tahterevalli gibi bir denge meselesi olduğunu tartışıyor.

Habernediyor.com / Safa Kaçar

Yorumlar (2)
Pelin 4 yıl önce
Çok güzel bir yazı Safa bey..ama bu kadın tam bir embesil aslında..dikkate almaya değmez kısacası
Dr. Ilhan 4 yıl önce
Bu yazıyı okuyan Tuğçe Kazaz: Google》"hermenötik ne demek"