Simpsons geleceği nasıl tahmin ediyor?

The Simpsons adlı animasyon dizisinin, 11 Eylül saldırıları ve Trump’ın başkan olacağını önceden tahmin etmesi bir tesadüf müydü? Dizinin yazarları açıkladı!

MAGAZİN 09.09.2019, 19:09
Simpsons geleceği nasıl tahmin ediyor?

Matt Groening'in yaratttığı ve Fox'ta ekrana gelen The Simpsons, kendisinden sonra gelen South Park ve Family Guy gibi animasyon dizilerine ilham verdi. Dizinin, 11 Eylül saldırısı ve Donald Trump'ın başkan olacağını önceden bildiği öne sürülmüştü.

Dizinin yazarları Al Jean ve Stephanie Gillis, BBC'nin Newsbeat radyo programına katıldı ve konuya açıklık getirdi. İkiliye göre, bazı kişilerin tahminlerinin aksine bu durumun komplo teorileriyle alakası yok!

Yazarlar, dizide pek çok konuda geleceğe ilişkin tahmin yapıldığı için, bunların gerçeğe dönüşme olasılığının yüksek olduğunu belirttiler. 

"Eğer yeteri kadar tahmin yürütürseniz..."

Newsbeat'e demeç veren Al Jean, "Eğer yeteri kadar tahmin yürütürseniz yüzde 10'u doğru çıkar" diyor.

"10 ay öncesinden yazan gelecek bilimcileriz"

Dizinin diğer bir yazarı olan Stephanie Gillis ise, "Diğer bir deyişle 10 ay öncesinden yazan gelecek bilimcileriz, o nedenle bir sonraki adımda olabilecek şeyleri tahmin etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullanıyor.

Trump'ın söylediklerinden hareketle yazmışlar

Trump ile ilgili bölümü değerlendiren Al Jean, 2000 yılında kimin başkan olmasının komik olabileceğini düşündüklerini anlatıyor. Trump da o yıllarda verdiği bir demeçte günün birinde başkan adayı olacağını söyleyince yazarlar bununla ilgili bir bölüm yazıyorlar.

Simpsons'a şüpheyle yaklaşan bazıları, Simpson ailesinin New York'a seyahat ettikleri bölümden hareketle 11 Eylül 2001'de İkiz Kuleler saldırılarının önceden bilindiğini öne sürüyorlardı. Yazarlardan Al Jean ise, o bölümde ailenin New York'ta bir rehber aldıklarını ve rehberin üzerinde 9 dolar ve İkiz Kuleler'in yer aldığı bir kapak olduğunu söyledi ve ekledi:

"9/11 gibi göründüğü için bu şekilde düşündüler ama bu tamamen bir tesadüftü."

Yorumlar (0)