Shia Labeouf Kimdir?

Amerikalı bir oyuncu, idari yapımcı ve senarist olan Shia Labeouf, geçmişten bugüne rol aldığı ve senaryosunu yazdığı pek çok ünlü film ile şöhretini korumaya devam ediyor.

MAGAZİN 01.08.2020, 02:49
Shia Labeouf Kimdir?

Kendine has karizması ile geniş bir hayran kitlesine sahip olan oyuncu, önemli yapımlarda rol alarak şöhretini her geçen gün katlamayı sürdürmektedir.

Shia Labeouf kimdir?

Tam ismi Shia Saide Labeouf olarak bilinen Shia Labeouf, 11 Haziran 1986 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles eyaletinde dünyaya gelmiştir. Ailenin tek çocuğu olan oyuncu aynı zamanda Yahudi kökenlidir. Babası olan Jeffrey Craig Labeouf ile annesi Shayna Saide’nin boşanmasıyla birlikte henüz 10 yaşındayken annesinin yanına Los Angeles’te küçük bir eve taşınmıştır. Gençlik yıllarında kafelerde çalışarak tamamen kendi hazırladığı stand up showlar ile ilk sahne deneyimlerini yaşamıştır.

Shia Labeouf Filmleri

2003 yılında liseden mezun olduktan sonra Holes adlı filmdeki Stanley rolünü üstlenen oyuncu bu rol ile ünlü olmuştur. 2000 yılına geldiğinde Even Stevens isimli dizide rol alan oyuncu, bu dizideki rolü ile Emmy ödülünü kazanmıştır. 2007 yılında oynadığı Transformers filmi, en yüksek hasılata ulaşan ABD filmlerinden birisi olmuştur. 2009 yılında ise Transformers filminin devamı olan Transformers: Yenilenlerin İntikamı adlı devam filminde boy göstermiştir. Transformers serisinin 3. filmi olan Transformers 3: Ay’ın Karanlık Yüzü filminde de ünlü oyuncu yine önemli bir rol üstlenmiştir.

2008 yılında Harrison Ford ile Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı filminde baş rolleri paylaşmıştır. Shia Labeouf filmleri arasında yer alan diğer yapımlar ise The X Files, ER, Touched by an Angel, The Nightmare Room, Kuyu, Constantine, Bobby, Charlie’nin Melekleri: Tam Gaz, I Robot, Salak ile Avanak 2: Harry ve Lloyd Buluşursa şeklindedir.

Yorumlar (0)