Shakira yargılanacak

Shakira, İspanya'da vergi kaçırma suçlaması gerekçesiyle mahkemeye çıkacak.

MAGAZİN 27.09.2022, 20:23 29.09.2022, 09:46
Shakira yargılanacak

Dünyaca ünlü Kolombiyalı şarkıcı Shakira hakkındaki suçlamaları değerlendiren Barcelona'daki Esplugues de Llobregat yerel mahkemesinin yargıcı, ünlü şarkıcı hakkındaki vergi kaçırdığına yönelik iddialar sebebiyle Barcelona Mahkemesi'nde yargılanması yönünde karar verdi.

İspanya'da 2012-14 yılları arasında altı farklı suçla İspanya Maliye Bakanlığı'ndan 14,5 milyon avro (260 milyon lira) vergi kaçırmakla suçlanan Kolombiyalı şarkıcı hakkında savcılık, toplamda 8 sene 2 ay hapis ve 23,8 milyon avro (420 milyon lira) para cezası talebinde bulunuyor.

Suçsuz olduğunu savundu

Geçtiğimiz yaz aylarında mahkemenin anlaşma talebini kabul etmeyen ünlü şarkıcı, avukatı aracılığıyla bu zamana dek gerçekleştirdiği açıklamalarda, suçsuz olduğunu öne sürmüştü.

Barcelona'nın formasını giyen deneyimli futbolcu Gerard Pique ile birlikteliği esnasında ikametini buraya alan Kolombiyalı şarkıcı, altı aydan fazla İspanya'da ikamet ettiği için bu ülke yasaları doğrultusunda vergi mükellefi olmuştu.

Savcılığa göre, ünlü şarkıcı, İspanya'da vergi ödememek için varlıklarını ve gelirlerini devletten gizleyerek, Lüksemburg, Panama, Malta, Cayman Adaları ve İngiliz Virgin Adaları merkezli bir firma ağına aktardı. 

Yorumlar (0)