Seda Sayan: Şeyma Subaşı'nın kitabını hemen toplatın...

Ünlü şarkıcı Seda Sayan, katıldığı Magazin Noteri isimli programda Şeyma Subaşı'nın kitabının acilen toplatılması gerektiğini savundu.

MAGAZİN 12.07.2019, 17:05
Seda Sayan: Şeyma Subaşı'nın kitabını hemen toplatın...

Kitabının “Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım” başlıklı kısmında Şeyma Subaşı okuyucuya, hidroklorik asit ile hyaluronik asit karıştırarak “hidrolik asit ve nemlendiriciyi unutma” tavsiyesinde bulunuyor. Sosyal medyada da en çok konuşulan konularından biri olan skandal öneriye, Seda Sayan’dan açıklama geldi.

"Hyalüronik asit" yerine "Hidrolik asit" yazmış!

Ünlü şarkıcı Seda Sayan şu eleştirilerde bulundu:
“Hidrolik asitte emin misiniz, kör olur millet. Ne diyecekti biliyor musunuz; hyalüronik asit. Bunun aslı budur. Bu kitabın toplatılması lazım. Sen şimdi ‘bunu kullanın’ diyorsun, kör oldu diyelim kullanan. Bu kitapta böyle bir şey yazıyorsa bitti bu iş. Yılların televizyoncusu olarak söylüyorum. Bu kitapta hidrolik asiti yüzünüze sürün yazıyor ve yandı millet; sakın. Ona hyalüronik asit denir. Bu kitabın acilen toplanması lazım."

Hidroklorik asit "tuz ruhu" demek!

Şeyma Subaşı'nın gözlere sürülmesi tavsiyesinde bulunduğu hidroklorik asit, hidrojen ve klor elementlerinden oluşan, oda sıcaklığı ve normal basınçta sıvı halinde bulunan kimyasal bir bileşik. Halk arasında "tuz ruhu" olarak da bilinir. Günümüzde PVC’den demir-çeliğe, organik madde üretiminden gıda sektörüne kadar hemen hemen tüm alanlarda kullanılıyor. Hidroklorik asit gözler ve deri için tahriş edici, deride yanıklara neden olan ve solunum sistemi için tahriş edici özellik taşıyan bir madde.

Yorumlar (0)