Savcılık Pucca'nın beraatini istedi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Pucca' ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz hakkında 'uyuşturucuya özendirme' suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasına itirazda bulundu.

MAGAZİN 31.07.2019, 15:26
Savcılık Pucca'nın beraatini istedi

Pucca' ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz ile 'Buryy Soprano' lakaplı Youtuber Burak Aydoğduoğlu, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme' suçundan haklarında açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda 'uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği' gerekçesi ile Pınar Karagöz, mahkeme tarafından 5 yıl 10 aylık hapis cezasına çarptırıldı. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar Karagöz hakkında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme' suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasına itirazda bulundu. Başsavlılık, suç unsurlarının oluşmadığını ve Pınar Karagöz'ün beraatine karar verilmesi gerektiğini bildirerek, İstinaf Mahkemesine başvurdu.

Ne olmuştu?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme' suçuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda, 'PuCCa Fan Clup' isimli Facebook hesabı kullanıcısı sanık Pınar Karagöz ile 'Buryy Soprano' takma adını kullanan YouTube kullanıcısı sanık Burak Aydoğduoğlu'nun uyuşturucu kullanımını özendirici paylaşımlar yaptıklarının belirlendiği ifade edilmişti.

İddianamede, sanık Karagöz'ün sosyal medya üzerinde 1 milyon 72 bin takipçisinin bulunduğu, yaptığı paylaşımlarla takipçilerini uyuşturucu madde kullanımı için cesaretlendirdiği ve kullanmaya özendirdiği bildirilmişti. 

Aldığı hapis cezasını sosyal medya hesabından gözyaşları içinde duyuran Karagöz, şunları söylemişti:

"Günaydın arkadaşlar. Az önce 7 sene hapis cezası aldığımı öğrendim. Escobar'la ilgili attığım tweet yüzünden. Escobar bu kadar ceza almadı. 7 sene ne demek ya? Attığım bir tweet yüzünden. Ben size ne yaptım? Ben ne yapacağım?"

Yorumlar (0)