Şahan'dan bir 'Kaz Dağları' tepkisi daha!

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Kaz Dağları'nda yürütülen altın arama çalışmalarına sert tepki gösterdi. Gökbakar, "Tabiat ananın gözü yaşlı. Haberi geldi, evlatlarını öldürmüşler. İşte bunlar da tabiatın şehitleri. Üstelik kendi vatanı tarafından Kanadalıya satılmış, umursanmamış ve katledilmesine göz yumulmuş" dedi.

MAGAZİN 03.08.2019, 10:35
Şahan'dan bir 'Kaz Dağları' tepkisi daha!

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Kaz Dağları'nda yürütülen altın arama çalışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından 'tepki' niteliğinde bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımında, "Tabiat ananın gözü yaşlı. Haberi geldi, evlatlarını öldürmüşler. İşte bunlar da Tabiatın Şehitleri" ifadelerini kullanan Gökbakar, şunları kaydetti:

"Üstelik kendi vatanı tarafından Kanadalıya satılmış, umursanmamış ve katledilmesine göz yumulmuş... Olayı Kanadalı Alamos Gold şirketi yapıyor. Türkiye’den de iş birlikcileri var... Peki ya şimdi? Ne olacak biliyor musunuz? Bu toplu mezar kaldırılınca, bir de siyanürle altını işleyecekler. Yıllarca zehirlerini bu topraklara akıtıp, bütün herkesi kanser edip, bitkileri kurutup, nehirleri kaynak sularını bok edip, hayvanları öldürüp defolup gidecekler Kanadalarına… Bayrağı ağaç yaprağı olan bir ülke Kanada...

Kanada’da evinin bahçesindeki ağacı kesemezsin izin almadan… Ama işte sen satarsan kendi ülkenin tabiatını, o Kanadalı gelir keser senin ağacını, verir siyanürü, asidi, zehri toprağına… 2010 yılında başlamış aramaya, ağaç kesmeye ve toplam 100 milyon dolar harcamış Kanadalı... Çok gelmesin 100 milyon size, 3. Köprümüz 3 Milyar dolar onunla kıyaslayın rakamı...Toplamda 4.6 Milyar dolarlık altın bulmuş burada..

Bize ne kadarı kalacak peki çıkan altının var mı bilen? % 4ü.. yani 180 milyon dolar yaklaşık… Değer mi ya... Doların yeşili tutar mı şu ağaçların yeşilini… Yazıklar olsun... Bu bölge onlarca şelale ve akarsuya ev sahipliği yapan bir yer… Ne pahasına olursa olsun, sonuna kadar, bu katliamı yapan ve buna mani olmayan herkesi lanetliyorum... Elimden gelen ne varsa yapacağım... Neden biliyor musunuz? Çocuklarım, çocuklarınız ve doğacak çocuklarımız için… Kaz Dağları hepimizin! Not: Her paylaştığım tatlı fotoğrafın altına yorum yazan ünlü arkadaşlarım bu acı fotoya da bir el atıverin gari... dost acı söyler..."

"Açıklama değil itiraf olmuş"

Şahan Gökbakar, daha önce de Tarım ve Orman Bakanlığının Twitter hesabından, Kaz Dağları hakkındaki söylentilere ilişkin yapılan paylaşıma tepki göstermişti. Yapılan paylaşımda, maden sahasının Kaz Dağları'nda değil Kaz Dağları'na 40 kilometre uzaklıkta bulunduğu ve kesilen toplam ağaç sayısının da iddia edildiği gibi 195 bin değil 13 bin 400 adet olduğu bildirilmişti. 

Gökbakar da Tarım ve Orman Bakanlığının açıklamalarına şu sözlerle tepki göstermişti:

"Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yapmış. Demiş ki 'Evet ağaçlar katledildi ama 195 bin değil 13 bin ağaçcık kestik canım. He ayrıca da Kazdağları değil orası 40 km uzağı…' Bakanlığa sorularım: Biz salak mıyız? Göz görüyor bakın bakalım kaç ağaç kesilmiş? Kazdağları ve etrafı kaç km² su kaynaklarına sahip? İstanbul’a su kaç km öteden geliyor? Yahu o bölgedeki köylere su taşıyan nehirler ve kaynaklar kaç km öteden geliyor? 40 km Kaz Dağları ve su kaynakları için, ev ile bakkala olan uzaklık gibi denilebilir… Yani açıkçası bu açıklamayı yapan ve bunu açıklama diye veren zihniyet işte sorun. Açıklama değil itiraf olmuş… Acilen bu Kanadalı şirket defolup gitsin buradan… Kanada’da ormanda bırak siyanürle altını, mangal yaktırmazlar be! Bunu onaylayan ve izin veren kişilerden de hesap sorulsun!"

Yorumlar (0)