Şahan'dan bakanlığa 'Kazdağları' tepkisi!

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Tarım ve Orman Bakanlığının Kazdağları'nda kesilen ağaç sayısına ilişkin yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

MAGAZİN 29.07.2019, 12:19 29.07.2019, 12:25
Şahan'dan bakanlığa 'Kazdağları' tepkisi!

Türkiye'nin oksijen depolarından Kazdağları'na altın madeni yapılacağına ilişkin söylentiler, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Konuya dikkat çemek için sosyal medyada 'Kazdağları hepimizin' etiketi başlatıldı.

Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanlığının Twitter hesabından, Kazdağları hakkındaki söylentilere dair paylaşımda bulunuldu. Paylaşımda, maden sahasının Kazdağları'nda değil Kazdağları'na 40 kilometre uzaklıkta bulunduğu ve kesilen toplam ağaç sayısının da iddia edildiği gibi 195 bin değil 13 bin 400 adet olduğu bildirildi. 

"Açıklama değil itiraf olmuş"

Gökbakar, Tarım ve Orman Bakanlığının açıklamalarına şöyle tepki gösterdi:

"Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yapmış. Demiş ki 'Evet ağaçlar katledildi ama 195 bin değil 13 bin ağaçcık kestik canım. He ayrıca da Kazdağları değil orası 40 km uzağı…' Bakanlığa sorularım: Biz salak mıyız? Göz görüyor bakın bakalım kaç ağaç kesilmiş? Kazdağları ve etrafı kaç km² su kaynaklarına sahip? İstanbul’a su kaç km öteden geliyor? Yahu o bölgedeki köylere su taşıyan nehirler ve kaynaklar kaç km öteden geliyor? 40 km Kaz Dağları ve su kaynakları için, ev ile bakkala olan uzaklık gibi denilebilir… Yani açıkçası bu açıklamayı yapan ve bunu açıklama diye veren zihniyet işte sorun. Açıklama değil itiraf olmuş… Acilen bu Kanadalı şirket defolup gitsin buradan… Kanada’da ormanda bırak siyanürle altını, mangal yaktırmazlar be! Bunu onaylayan ve izin veren kişilerden de hesap sorulsun!"


 

Yorumlar (0)