Sadakatsiz’in Derin’i Melis Sezen, yaralı sıpayı veterinere yetiştirdi!

Şu sıralar rol aldığı ‘Sadakatsiz’ dizisiyle adından söz ettiren başarılı oyuncu Melis Sezen, dizi çekimine gittiği esnada yaralı hayvanlar gördü. İyi yavru sıpa bir de at gören Sezen, durumu Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği’ne bildirdi. Bunun üzerine veterinere getirilen hayvanlara müdahale edildi.

MAGAZİN 10.05.2021, 17:46 11.05.2021, 11:34
Sadakatsiz’in Derin’i Melis Sezen, yaralı sıpayı veterinere yetiştirdi!

Şu sıralar ‘Sadakatsiz’ dizisinde canlandırdığı Derin karakteriyle izleyicinin karşısına çıkan başarılı oyuncu Melis Sezen, dizi setine giderken bir olay yaşadı. Aracıya çekimlere gittiği esnada Sarıyer’de yol kenarında hayvanlara rastlayan güzel oyuncu, iki yavru eşek ve bir de at gördü. Hayvanların yaralı olduğunu fark eden Melis Sezen, hemen hayvanların yardımına koşarak, kendi de üyesi olduğu Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği yani HAYKURDER’i aradı. Bunun üzerine harekete geçen HAYKURDER ve Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği, hayvanların yaklaşık 10 gün kadar önce kaderlerine terk edildiğini öğrendi. 



Bakımevinde korumaya alındılar

Hemen veterinere gönderilen hayvanlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çalışan ve Kemerburgaz'da bulunan sahipsiz hayvan bakımevine getirildi. Koruma altına alınan iki sıpa ve atın, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yerde yaralı olarak yatarken bulunan sıpalardan bir tanesi, Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği tarafından özel bir sağlık kuruluşuna sevk edildi



Sıpalardan biri ameliyat edildi

Durumu ağır olan yavru sıpanın, sol arka bacağında femur kırığı tespit edildi. Dün ameliyata alınan sıpa, Doç. Dr. Dilek Olgun Erdikmen ve Muhammed Acar'ın başı çektiği uzman bir ekip tarafından ameliyat edildi. Yavru hayvanın bacağına 12 vida, 5 pin ve 1 plaka takılırken, yavru sıpa post operatif dönemini tamamlamaya alındı. Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği’nin korumasına alınan yavru sıpa, bir süre bakımevinde kalacak. 

Yorumlar (0)