Saba Tümer’in güldüren kahkahasının değeri: 90 bin lira!

Kahkahasıyla herkesin hafızasında yer eden ünlü sunucu Saba Tümer, son zamanlarda ilginin yoğunlaştığı NFT yoluyla satışa çıkarılan şeylere ilginç bir şey ekledi. Bayan kahkaha, NFT yoluyla kahkahasını sattı. Kahkahanın değeri 90 Bin TL olarak belirlenirken gelir; eşit olarak Darüşşafaka, Tohum Otizm Vakfı ve 10 bin fidanla 'Kahkaha Korusu' yapımına harcanacak.

MAGAZİN 04.04.2021, 16:20 05.04.2021, 10:55
Saba Tümer’in güldüren kahkahasının değeri: 90 bin lira!

Medya sektöründe ‘bayan kahkaha’ lakabıyla bilinen ve hafızalarda yaptığı sohbetleri ve kahkahasıyla yer edinen ünlü sunucu Saba Tümer, bağış için farklı bir yola başvurdu. Son dönemde özellikle sanat eserleri için kullanılan ve dijital hale dönüşümü sağlayan NFT yani ‘non-fungible token’ yöntemiyle Tümer, kahkahasını sattı.

90 Bin TL’yi, üç eşit parçaya bölerek bağışlayacak

NFT yoluyla kahkahasını sattığını sosyal medya hesabından paylaşım yaparak açıklayan Tümer, bu yolla kahkahanın 90 bin TL ücretle satıldığını belirtti. Bunun dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Tümer, kahkahayı satın alan kişinin adını İzzet Pinto olarak açıkladı.
 


Kahkadan elde edilen 90 bin TL’lik gelir ise üç eşit parçaya bölünerek bağışlanacak. Kurum olarak Tohum Otizm Vakfı ve Darüşşafaka’ya bağış yapacağını söyleyen Tümer, ayrıca 10 bin fidanla da 'Kahkaha Korusu' yaptıracağını belirtti. Tümer, bağışların gerçekleşmesinin ardından dekontları da sosyal medya hesabının hikaye bölümünde paylaşacağını belirtti.

Gülben Ergen de akıma katıldı

Takas edilemeyen kripto varlık anlamını da taşıyan NFT, koleksiyon değeri taşıyan bir şeyin dijital hale dönüştürülmesine ve bu dijital olarak satılmasına ad veriliyor. Son olarak Gülben Ergen’de bir dönem gündem olan ‘Bana Unutmayın ki Hiçbir Şey Olmaz’ sözünü NFT yoluyla satışa çıkarmıştı. Saba Tümer'in dekontları da yakın zamanda paylaşması bekleniyor

Yorumlar (0)