Rol model seçilen Sümeyye Boyacı hayalini açıkladı!

Barbie'nin rol model olarak seçtiği 17 yaşındaki milli yüzücü Sümeyye Boyacı, Benim bir hayalim var. Şu ana kadar Olimpiyatlar’da yüzme branşında Türkiye’den hiç madalya alınmamış. Ben altın madalya alıp İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek istiyorum." açıklamasında bulundu.

MAGAZİN 09.03.2020, 15:24
Rol model seçilen Sümeyye Boyacı hayalini açıkladı!

Tüm dünyada en çok satan oyuncak markası Barbie, 2020 yılı için Türkiye'den rol model olarak 17 yaşındaki milli yüzücü Sümeyye Boyacı'yı seçti. 

Sümeyye Boyacı, gelişmenin ardından yaptığı açıklamada, "Benim bir hayalim var. Şu ana kadar Olimpiyatlar’da yüzme branşında Türkiye’den hiç madalya alınmamış. Ben altın madalya alıp İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek istiyorum. Bunların hayalini kurarken bile gözlerim doluyor. Antrenmanlarda ne zaman çok yorulduğumu hissetsem bu hedefim aklıma geliyor." dedi.

Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda gümüş madalyaya sahip olam Boyacı, "Eskişehir gibi denizi olmayan bir kentte nereden aklınıza esti ve yüzmeye başladınız?" sorusuna "Beş yaşındayken akvaryumdaki balıkları izleyip onların kolsuz yüzdüklerini keşfettim. O zaman karar verdim." ifadelerini kullandı.

"İlk duyduğumda inanamadım"

Boyacı, Barbie tarafından rol model olarak seçilmesine ilişkin, "Bu bana söylenene kadar hayal bile edemeyeceğim bir şeydi. İlk duyduğumda inanamadım. Çığlık atmak istedim. O anki hislerimi hiç unutamayacağım. Şu ana kadar kolları olmayan bir Barbie hiç üretilmemiş, ben ilk oldum. Benimle birlikte kolları olmayan ama kanatları olan bir Barbie ortaya çıktı. Benim görünmeyen kanatlarım var. Biri yaşama sevincim ve azmim. Diğeri de ailemin bana olan desteği. Yani iki kanat..." diye konuştu. 

"Altın madalya alıp İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek istiyorum"

"Bütün bu tempoda zorlandığınızı hissettiğiniz olmuyor mu?" sorusuna Boyacı, şu karşılığı verdi: 

"Çok zor ama benim bir hayalim var. Şu ana kadar Olimpiyatlar’da yüzme branşında Türkiye’den hiç madalya alınmamış. Ben altın madalya alıp İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek istiyorum. Bunların hayalini kurarken bile gözlerim doluyor. Antrenmanlarda ne zaman çok yorulduğumu hissetsem bu hedefim aklıma geliyor."

"İleride sporcu psikoloğu olmak istiyorum"

Boyacı, ilk hedefinin 2020 Tokya Paralimpik Oyunları'nda şampiyonluk kazanmak olduğunu ifade ederek, "Ama ileride sporcu psikoloğu olmak istiyorum. Sunucu olmak gibi bir hayalim de var. Çünkü bir şeyler anlatmayı, konuşmayı çok seviyorum." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)