Prens ilk kez konuştu: Başka seçenek kalmamıştı

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle'ın Kraliyet ailesi üst düzey üyeliğinden ayrıldıklarını açıklaması dünya basınının gündemine oturmuştu. Ayrılık kararının ardından Prens Harry ilk kez konuştu.

MAGAZİN 20.01.2020, 09:50
Prens ilk kez konuştu: Başka seçenek kalmamıştı

İngiliz Kraliyet Ailesi'nden Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, Kraliyet ailesinin üst düzey üyeliğinden ayrılmak istediklerini açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından Kraliçe II.Elizabeth, Prens Charles, Prens William ve Prens Harry ile acil bir toplantı düzenlemiş, toplantı sonrasında ise torunu ve ailesinin bu kararına saygı duyarak onayladığını duyurmuştu.

Prens Harry ve Meghan Markle, bu karar sonrası vakitlerini dönüşümlü olarak İngiltere ve Kanada'da geçireceklerini açıklamıştı.

Prens Harry dün ilk kez Afrika'daki AIDS hastası çocuklar için çalışan Sentebale Derneği'nin gecesinde konuştu. Sözlerine  "İngiltere benim yuvam ve aşık olduğum yer. Bu asla değişmeyecek “diye başlayan Prens Harry, "Başka seçenek kalmamıştı “diyerek devam etti.

"Gerçeklerin paylaşabildiğim kadarını benden dinlemenizi istiyorum" diyen Prens Harry sözlerine şöyle devam etti: "Bir Prens olarak değil, bire dük olarak değil, sadece Harry olarak beni dinlemenizi istiyorum. Meghan'a kucak açtınız. Hayatta aradığım tüm mutluluğu ve aşkı Meghan'da bulduğumu da gördünüz. Eşim olarak seçtiğim kadın, benimle aynı değerleri paylaşıyor."

"Meghan ile evlendiğimizde heyecanlıydık, umut doluyduk, hizmet etmek için buradaydık. Tüm bu nedenlerden dolayı işlerin bu noktaya gelmesi benim için de büyük bir üzüntü kaynağı. Kendim ve eşim için bu kararı kolay bir şekilde almadım. Yıllarca devam eden zorlukları haftalarca süren görüşmeler izledi."

"Biliyorum hayatımda her zaman doğru seçimler yapmadım. Ancak bu konuda gerçekten başka bir seçenek yoktu. Şunu açıklığa kavuşturmak isterim ki, kimseyi terk etmiyoruz. Sizleri de kesinlikle terk etmiyoruz. Kraliçe'ye kamu finansmanı olmadan hizmet etmeyi ümit ediyorduk. Maalesef bu mümkün olmadı. Bu durumun kim olduğumu ya da ne kadar kararlı olduğumu değiştirmediğini düşünerek yaşananları kabullendim. Umarım bu anlamanıza yardımcı olur. Ailemi bildiğim her şeyden bir adım geri çekmiş oldum ve huzurlu olmasını umduğum yönde ileri bir adım attım."

Buckingham Sarayı’ndan geçtiğimiz hafta sonu yapılan açıklamada Sussex çiftinin Kraliyet Ailesi üyesi olmadıkların için kraliyet unvanlarını kullanmayacakları açıklanmıştı. Çiftin isteği doğrultusunda HRH (His/Her royal highness) hazretleri olarak değil, sadece Meghan, Duchess of Sussex ve Harry, Duke of Sussex olarak anılacakları belirtilmişti.

Çiftin İngiltere'deki evi Frogmore Cottage'ın restorasyon süreci için harcanan ve vergi mükelleflerinden alınan 2,4 milyon sterlini geri ödemek istedikleri söylenmişti. Evin restorasyonu için harcanan para geçtiğimiz yıl İngiltere'de büyük tepki toplamıştı. Ancak çiftin ayrılık kararı sonrası güvenlik hizmetleri kamu fonundan yararlanamayacağının açıklanmasının ardından, bu konunun nasıl çözüme kavuşturulacağı ise bilinmiyor.
 

Yorumlar (0)