Prens Harry ve eşi "Kraliyet ailesini incitti"

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle'ın, Kraliyet ailesinin "üst düzey" üyeliğinden ayrılma kararı, Buckingham Sarayı'nı incitti.

MAGAZİN 09.01.2020, 07:22 09.01.2020, 09:18
Prens Harry ve eşi "Kraliyet ailesini incitti"

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC televizyonu, Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle'ın Kraliyet ailesinin "üst düzey" üyeliğinden ayrılma kararını açıklamadan önce ne Kraliçe 2. Elizabeth'e ne de diğer aile üyelerine danıştığını ileri sürdü.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, aldıkları karara ilişkin Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle ile görüşmelerin ilk aşamada olduğu belirtildi.

Farklı bir yol arayışında olmalarının anlaşıldığı bildirilen açıklamada, "Fakat bunlar üzerinde çalışılması zaman alacak karmaşık konular." denildi.

Hayal kırıklığına uğradılar

BBC televizyonunun haberinde ise Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle'ın açıklama yapmadan önce Kraliçe 2. Elizabeth'e veya diğer aile üyelerine danışmadığı, Buckingham Sarayı'nın bu tutum ve açıklama karşısında "hayal kırıklığına uğradığı ve incindiği" iddia edildi.

Büyük çatlak

BBC'nin haberinde ayıca, bu adımın açıkça Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle çifti ile Kraliyet ailesinin diğer üyeleri arasındaki "büyük çatlağı" gösterdiği vurgulandı.

Diğer taraftan İngilizler sosyal medyada, Kraliçe 2. Elizabeth'in Noel konuşması sırasında masasında Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle çifti hariç tüm aile üyelerinin fotoğraflarının olduğuna dikkati çekerek, Kraliçe Elizabeth'in bu yolla işaret vermiş olabileceğini ileri sürdü. 

Kuzey Amerika'ya gidiyorlar 

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, yazılı açıklamalarında Kraliyet ailesinin "üst düzey" üyeliğinden çekilmeyi ve mali açıdan bağımsız olmak için çalışmayı planladıklarını açıklamıştı. 

Aylarca süren istişarelerin ardından bu kararı aldıklarını belirten Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, "vakitlerini İngiltere ve Kuzey Amerika arasında dengelemeyi planladıklarını" duyurmuşlardı.

Ekim ayında medya ilgisinden şikayet eden ve bu biçimde yaşamanın ağırlığından bahseden Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, Noel'i mayıs ayında doğan oğulları Archie ile birlikte Kanada'da geçirmişti.

Eski aktris olan Düşes Meghan Markle da evliliği öncesi bir süre Toronto'da yaşamıştı.

Düşes Meghan Markle ayrıca, yasadışı bir şekilde özel mektuplarından birini yayınladığı iddiasıyla bir İngiliz gazetesi hakkında ekim ayında dava açmıştı.

Yorumlar (0)