Pınar Altuğ’dan Tamer Karadağlı’ya tam destek 

Altın Portakal Film Festivali’nde Nihal Yalçın’a ödül vermek amacıyla sahnede olan Tamer Karadağlı, yaptığı hareket ve sonrasındaki konuşmaları sebebiyle sosyal medya pek çok kişi tarafından linç edilmişti. Karadağlı’ya bir destek mesajı da eski rol arkadaşı Pınar Altuğ’dan geldi. 

MAGAZİN 13.10.2021, 11:02 13.10.2021, 17:03
Pınar Altuğ’dan Tamer Karadağlı’ya tam destek 

Önceki gün Nişantaşı’nda görüntülenen oyuncu Pınar Altuğ, eski rol arkadaşı Tamer Karadağlı hakkında yorumda bulundu. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Altın Portakal Film Festivali’nde Tamer Karadağlı, Nihal Yalçın’a gösterdiği davranış ile tepkileri üzerine çekmişti. Nihal Yalçın, ödülünü almadan önce bir konuşma yapmış, Tamer Karadağlı da uzun konuşması karşısında Nihal Yalçın’ın sözünü keserek ödülünü vermişti. 



“Konuşmalar kısa tutulmalı” 

Pınar Altuğ ise bu konu hakkında şu yorumlarda bulundu: “Ödül töreninde insanlar önce ödülünü almalı. Konuşma ise kısa tutulmalı. Burada konu, cinsiyetçi bakış açısı değil. Bu bana çok saçma geliyor. Şöyle bir gerçek var ki ödül töreninde çok fazla kişi ödül alır. Sırası gelen çıkar, ödülünü alır ve iner. İsterse kısa bir teşekkür konuşması yapar. Ama bu konuşmayı ödülünü elinde tutarak, göstererek yapar. Oscar ödül töreninde herkesin 45 saniyelik konuşma hakkı vardır. Ödül törenlerinde de belirli bir konuşma süresi olmalıdır.” 



“Biraz kısa tutar mısınız” 

Ünlü oyuncu Pınar Altuğ, törenlerde sunuculuk yaptığı zamanlarda ödül almaya çıkanlara “Biraz kısa tutar mısınız?” şeklinde ricada bulunduğunu da belirtti.  

Uzun seneler boyunca Çocuklar Duymasın isimli dizide Tamer Karadağlı ile rol alan Pınar Altuğ, olay sonrasında telefonda konuştuklarını belirtti: “Törenler, her istediğinizi söyleyebileceğiniz, içinizdekileri dökebileceğiniz ya da sohbet edebileceğiniz yerler değildir. Siz konuşurken de arkanızdaki kişi beklemek zorunda değildir. Bu durum nasıl ve neden cinsiyetçiliğe vardı bilmiyorum. Tamer, kadınlara karşı zarif ve saygılı bir adamdır. Kendisiyle iki gündür bu konuyu konuşup gülüyoruz. Siz, arkada direk gibi beklemek ister misiniz? Ödülü takdim eden kişi konuşmanın bitmesini beklemeden sahneden inebilir. Ödülü verirken ‘Sus mu diyorsunuz?’ demek de yakışıksız. Kim kime saygısızlık yaptı o beni ilgilendirmez. Ben orada terbiyesizlik de görmedim. Bunları, Tamer’in 19 senelik partneri olarak söylüyorum.” 

Yorumlar (0)