Perşembe günü defnedilecek Ferhan Şensoy’a ailesinden duygusal veda 

Usta oyuncu Ferhan Şensoy, gece saatlerinde, henüz 70 yaşındayken hayata veda etti. Oyucunun vefatını, ortaoyuncular tiyatrosu duyururken kızları Derya Şensoy ve Ferhan Şensoy da haberi duygusal cümlelerle duyurdu.  

MAGAZİN 31.08.2021, 12:35 01.09.2021, 10:30
Perşembe günü defnedilecek Ferhan Şensoy’a ailesinden duygusal veda 

1951 senesinde Samsun Çarşamba’da dünyaya gelen ve tam yarım asırdır oyunculuk yapan Ferhan Şensoy, bir süre önce anjiyo olmuş ve anjiyonun ardından enfeksiyona yakalanmıştı. Günlerdir İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören usta oyuncu, bugün 02.30 sularında hayatını kaybetti.  

Oyuncunun hayatını kaybettiği haberini ilk olarak Ortaoyuncular tiyatrosu, sosyal medya hesaplarından duyurdu. “Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun.” cümleleriyle verilen haberi ise oyuncunun iki kızı, Derya ve Ferhan Şensoy da sosyal medya hesaplarından paylaştı. 



“Babam uçtu göklere” 

Müjgan Ferhan Şensoy Öğet, “Babam uçtu göklere...” cümlesi ile haberi doğrularken Şensoy’un diğer kızı Derya Şensoy da “Çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacım” notunu paylaştı.  

Ferhan Şensoy’un iki kızının annesi, ünlü oyuncu ve sunucu Derya Baykal ise “Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz...” paylaşımında bulundu. Bu paylaşımların yanı sıra tiyatro, sinema ve müzik camiasından pek çok ünlü isimden de baş sağlığı mesajları yayınlandı. 



Cenaze töreni bilgisi paylaşıldı 

70 yaşındaki usta oyuncunun cenaze töreni hakkında bilgilendirmede bulunan Derya Şensoy, cenazenin 2 Eylül 2021 Perşembe günü 13.00’da Ses Tiyatrosu’nda sınırlı katılım ile gerçekleştirileceğini ifade etti. Cenaze töreni ardından Şensoy, Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikinci namazına müteakiben Zincirlikuyu Kabristanı’na defnedilecek. 



Ferhan Şensoy kimdir? 

26 Şubat 1951 tarihinde Samsun Çarşamba’da doğan Ferhan Şensoy’un annesi ilkokul öğretmeni, babası ise dönemin Çarşamba belediye başkanıydı. Henüz 18 yaşındayken şiirleri ve öyküleri dergilerde yayınlanmaya başlayan Şensoy, 1970 senesinde oyunculuk hayatına giriş yaptı. Oyuncu, 1971 senesinde ilk profesyonel oyunculuk deneyimini yaşadı. 1972-1975 seneleri arasında Kanada ve Fransa’da oyunculuk eğitimi aldı. Yurt dışında hem oyunculuk hem de yönetmenlik yaptı. Sonrasında Türkiye’ye döndü ve 1976 senesinde Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda yazarlığını da yaptığı oyunlarda oyunculuk ve yönetmenliğe başladı. 1978 senesinde ilk kitabını yayınlayan Ferhan Şensoy, aynı sene Anyamanya Kumpanya Tiyatrosu’nu kurdu.  



Kavuğunu Münir Özkul’dan devraldı 

Ortaoyuncular Kavuğu’nu Münir Özkul’dan devralan Şensoy, Ses Opereti’ni onardı ve “Ses 1885” ismiyle açılışı yaptı. Oyunculuk ve yönetmenlik hayatı boyunca sayısız ödül kazanan Ferhan Şensoy, bir dönem televizyonda sunuculuk da yaptı. 1994 senesinde bir gemi kiraladı ve bunu, yüzen tiyatroya dönüştürdü. Bazı tiyatro oyunları İngilizce ve Fransızcaya çevrildi ve yurt dışındaki ünlü tiyatrolarda sahnelendi. Usta oyuncunun en çok bilinen oyunu olan “Ferhangi Şeyler” ise Anadolu’nun pek çok şehrinde 1400’den fazla kez sergilendi. Usta’nın sayısız oyunlarından “Felek Bir Gün Salakken” isimli oyunu ise Anadolu’da 450’den fazla kez sahnelendi. 

Yorumlar (0)