Pelin Akil'e hakaret cezasız kalmadı

Başarılı oyuncu Pelin Akil Altan'a sosyal medya platformu üzerinden hakaret içeren mesaj gönderdiği gerekçesiyle 2 sene 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Habip B., 'görüntülü, yazılı veyahut sesli bir mesaj ile açıkça hakaret' suçundan 1.120 TL adli para cezasıyla cezalandırıldı.

MAGAZİN 08.09.2022, 18:35 10.09.2022, 08:50
Pelin Akil'e hakaret cezasız kalmadı

Ünlü oyuncu Pelin Akil Altan'ın, 20 Mart 2021'de sosyal medya üzerinden küfür ve hakaret içerikli mesaj ileten takipçisi Habip B. hakkında suç duyurusunda bulunmasının akabinde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca dava açılmıştı. Tarafların uzlaşamadığını belirten savcılık, Habip B.’nin 'görüntülü, yazılı veyahut sesli bir mesaj ile açıkça hakaret' suçundan 105 günden 2 sene 4 aya dek hapisle cezalandırılmasını istemişti.

"Mesajı ben göndermedim"

Hakim karşısına çıkan Habip B., “Müştekiyi televizyondan tanıyorum. Suça konu olan sosyal medya hesabı benim değil. Bu hesabı 2020-21 seneleri arasında kullandım. Telefon hattım değiştiği için bu hesabı artık kullanmıyorum. Söz konusu mesajları ben göndermedim. Kadınlara yönelik olarak asla bu tarz sözler söylemem." diyerek kendini savundu. 

Para cezasına çarptırıldı

Mahkeme, Habip B. hakkında 'görüntülü, yazılı veyahut sesli bir mesaj ile açıkça hakaret' suçundan 1.120 TL adli para cezasına çarptırdı. 

Mahkeme, Habip B.'nin savunmasında bahse konu sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu fakat mesajı göndermediğini ifade etse de sorumluluğun bizzat kendisine ait olduğunu, suçtan kurtulmaya çalıştığı için savunmasına itibar edilmediğini, sanığın ifadelerinin, müştekinin saygınlık, şeref ve onurunu rencide edebilecek nitelikte olduğunu gerekçe olarak gösterdi. 

Yorumlar (0)