Otizmli çocukların yuhalanmasına tepki: Bu nasıl terbiyesizlik!

Ünlü şarkıcı Özgün Uğurlu, Aksaray'daki bir okulda otizimli çocukların veliler tarafından yuhalandığı iddialarına Instagram hesabı üzerinden tepki gösterdi.

MAGAZİN 08.11.2019, 10:00 08.11.2019, 10:09
Otizmli çocukların yuhalanmasına tepki: Bu nasıl terbiyesizlik!

Ediz adında Down Sendromlu bir oğlu olan ünlü şarkıcı, Aksaray'da otizimli çocukların yuhalandığı iddialarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Önceki gün, Aksaray'daki Mehmetçik İlkokulu'nda 42 özel eğitim öğrencisinin, diğer öğrencilerin velileri tarafından istenmeyip, yuhalandığı iddiaları gündeme oturdu. Milli Eğitim Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattığını açıklarken, otizimli çocukların aileleri çocuklarının koridora bile çıkamadıklarını söylemişti.

Olay geçtiğimiz gün Aksaray'da yaşandı. Mehmetçik İlkokulu'nda eğitim gören 42 özel eğitim öğrencisinin okul çıkışında diğer öğrencilerin velileri tarafından yuhalandığı, okul müdürünün de velilerin eylemini desteklediği öne sürüldü.

Sosyal medya kullanıcılarının sessiz kalmadığı olaya bir tepki de şarkıcı Özgün Uğurlu'dan geldi.

2012 yılında Nida Uğurlu'yla nikah masasına oturan ve Ediz isminde Down Sendromlu bir oğlu olan Özgün, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımla, otizmli çocukları yuhalayan velilere tepki gösterdi.


Özgün Uğurlu “Bu nasıl bir terbiyesizlik, ukalalık, ahlaksızlık, kendini bilmezliktir. Sınıf kapattırmaya çalışmak, yuhalamak, farklı kapılardan okula aldırmak, farklı yemek saatleri. Eşit şartlarda eğitim, yaşamak, insan gibi yaşamak her bireyin hakkıdır. Sen kim oluyorsun arkadaş! Toplumumuzda asıl korkulması gereken bu ve bunun gibi zihniyetli insancıklardır. Senin evladına farklı gelişim gösteren bir çocuk paylaşmayı, kardeşliği, yardımlaşmayı, liderlik ruhunu, koşulsuz sevgiyi, insanlığı öğretir. Sen ne öğretiyorsun arkadaş” dedi.

Valilik açıklama yaptı
Sosyal medyada görüntülerin hızla yayılması sonrası Milli Eğitim Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Aksaray Valiliği de Mehmetçik İlkokulu'nda "otizimli öğrencilerin, diğer çocukların velileri tarafından yuhalandığı" iddialarını yalanlayarak, olayla ilgili incelemenin başladığını açıkladı.

Yorumlar (0)