Oscar ödüllü Susan Sarandon, neden gözaltına alındı?

Dead Man Walking filmindeki rolüyle 1995 yılında Oscar kazanan ünlü oyuncu Susan Sarandon, Washington'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sarandon'un gözaltına alınma sebebi merak edildi.

MAGAZİN 11.05.2023, 17:11 12.05.2023, 13:20 Hakan Öksüz
Oscar ödüllü Susan Sarandon, neden gözaltına alındı?

ABD'li 76 yaşındaki oyuncu Susan Sarandon, toplumsal olaylarla ilgili yüksek hassasiyetiyle tanınıyor. Ridley Scott'ın yönetmenliğini yaptığı 1991 yapımı "Thelma and Louise" adlı filmle kariyer basamaklarını hızla tırmanan Susan Sarandon, bu kez restoran çalışanlarının ücretlerinin artırılması için yürüdü.

Restoran çalışanları için yürüdü

Senaristlere destek vermek amacıyla önceki hafta New York'taki protestoya katılan deneyimli aktris, senaryo yazarlarının hakkı olanı alması gerektiğini bildirmişti. Şimdi de restoran çalışanlarının iş koşullarının iyileştirilmesi ve ücretlerinin artırılması için yürüyen Sarandon'un gözaltına alındığı kaydedildi.

7 kişiyle birlikte gözaltına alındı, salıverildi

Edinilen bilgilere göre ünlü oyuncu, New York Eyaleti Meclis Binası önünde gerçekleştirilen protesto sonrası gözaltına alındı. Protestoda tutuklanan 8 kişiden biri olan Susan Sarandon'un, beraberindekilerle birlikte daha sonra serbest bırakıldığı kaydedildi. 

Hollywood yıldızı Sarandon, göçmen politikaları nedeniyle eski ABD Başkanı Donald Trump'a hakaretler yağdırmıştı. Ünlü oyuncu, Trump'a sert eleştirilerde bulunmuş, Washington'da katıldığı bir protestoda gözaltına alınmıştı.

1995'te Oscar kazandı

Susan Sarandon, 1995'te vizyona giren Dead Man Walking (Ölüm Yolunda) filminde canlandırdığı "Helen Prejean" rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu" kategorisinde Oscar'a layık görüldü. Ünlü aktris; Boğa Takımı, Aşka Davet, Hızlı Yarışçı, Tutku Çemberi, Lorenzo'nun Yağı ve Küçük Kadınlar gibi filmlerde boy gösterdi.

Yorumlar (0)