Orhan Gencebay'dan "Ferdi Tayfur" sorusuna yanıt!

Arabesk müziğin önemli ismi Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur ile rakip olduğunu düşünmediğini, halk tarafından sevilen kişiler olduklarını söyledi. 

MAGAZİN 10.07.2020, 11:51 10.07.2020, 11:56
Orhan Gencebay'dan "Ferdi Tayfur" sorusuna yanıt!

Orhan Gencebay, dün akşam Jülide Ateş'in konuğu oldu. Senelerdir en çok tartışılan "Orhan Gencebay mı, Ferdi Tayfur mu?" sorusu gündeme geldi. 

Arabesk müziğin değerli ismine "Ferdi Tayfur ile rakip olup olmadıkları" soruldu.

Bunun üzerine Orhan Gencebay, hiçbir zaman öyle düşünmediğini, aynı şekilde Ferdi Tayfur'un da böyle düşünmediğini söyledi.

Kendisinin Ferdi Tayfur'dan daha kıdemli olduğunu kaydeden Orhan Gencebay, birbirlerinden etkilenebileceklerini, Türk halkı tarafından sevilen kişiler olduklarını ifade etti.

Ne olmuştu?

Orhan Gencebay ile Ferdi Tayfur, seneler önce magazinin kurbanı olmuştu. Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay ile rekabetinin olamayacağını söylemiş ancak gazeteler Ferdi Tayfur'un bu sözünü farklı şekilde servis etmişti.

Gazetelerde, Ferdi Tayfur'un, Orhan Gencebay'ın kendisine rakip olamayacağını söylediği yazılmıştı. Oysaki olayın boyutu bambaşkaydı. 

Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay ile bazı şarkılarının türlerinde benzerlikler olduğunu ancak aralarında herhangi bir rekabetin söz konusu olmadığını ifade etmişti. Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay'ı çok sevdiğini ve takdir ettiğini söylemişti. 

Yorumlar (0)