Olaylı geceden sonra Tamer Karadağlı'dan ilk açıklama: Vallahi pişman oldum

Ödül gecesinden sonra Nihal Yalçın ile yaşadıkları polemik, Türkiye’nin gündemine oturan Tamer Karadağlı, düzenlenen festivallerin sanatla bir ilgisi olmadığını öne sürdü.

MAGAZİN 11.10.2021, 12:26
Olaylı geceden sonra Tamer Karadağlı'dan ilk açıklama: Vallahi pişman oldum

Altın Portakal Ödül Töreni'nde Nihal Yalçın ile Tamer Karadağlı arasında yaşanan gergin anlar, sosyal medyada gündem oldu.

“Politik niyetle yapılıyor”

Yaşananların ardından ‘Kadın düşmanı’ olarak yorumlanmasından çok asıl problemin, bu programların sanat için yapılmaması olduğuna vurgu yapan Karadağlı, olaylı geceden sonra Nihal Yalçın'ın bir arkadaşıyla görüştüğünü ve bu törenlerin politik amaçla yapıldığını öğrendiğini öne sürdü.

“Burası politik bir festival”

Törenin politik amaçla yapıldığını aktaran Tamer Karadağlı, "Böyle bir anda HDP milletvekilleri sahip çıkıyor. Politik bir duruş, benim de sonraki günlerde öğrendiğim şey, bir arkadaşıyla konuştum. 'Burası politik bir festival zaten biz bu konuşmaları yapmak için buraya geliyoruz.' Anlatılan şey, bu törenlerin sanatla bir ilgisi olmadığı, tamamen politik olduğu, zaten bu insanların buraya bu konuşmaları yapmak için geldiği” açıklamasını yaptı.

“Pişman oldum”

Törene katıldığı için duyduğu rahatsızlığı anlatan Karadağlı, "Vallahi pişman oldum." sözlerini kullandı.

“İyi geceler demek yerine Muhittin Böcek dedik”

Törende  Nihal Yalçın’ın "Muhittin Böcek'e çok teşekkür ediyorum. Günaydın demeyi bıraktık. Muhittin Böcek dedik. İyi geceler demeyi bıraktık, Muhittin Böcek dedik. Gerçekten çok teşekkür ediyoruz." sözlerine de vurgu yapan Karadağlı, "Kimin hangi partiye oy verdiğinin veya neyi savunduğunun önemi yok. Bir festival varsa burada, sanattan söz ediliyorsa, bunu sorgulamadan ben gittim. Belki de sorgulamam gerekiyormuş..." sözlerine yer verdi.

“Linç kampanyası başlattılar”

Kadın düşmanlığı üzerinden kendisine yapılan linç kampanyasına tepki gösteren “Tahmin edemezdim. Zaten hanımefendi HDP'yi, Selahattin Demirtaş'ı sahiplenen, onların da ona sahiplendiği biri olarak şu anda bir linç kampanyası üzerinden gidiyorlar. Hangi kadına düşmanlık yaptım, anneme mi eski karıma mı yapmışım? Hangi kadına yapmışım?" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)