Oğuz Haksever emekli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yassıada ziyaretinin ekrana getirildiği sırada rejinin kurbanı olan Oğuz Haksever emekli ediliyor.

MAGAZİN 09.07.2019, 12:47 09.07.2019, 17:57
Oğuz Haksever emekli oldu

İzleyicisinin ve meslektaşlarının takdirini kazanan ve mesleğini uzun yıllar başarıyla sürdüren tecrübeli gazeteci Oğuz Haksever, herkesçe sıradan görünen basit bir talihsizlik sonrası emekli ediliyor.

NTV'deki kariyerini noktalayan Oğuz Haksever'in kendi rızası ile mi emekli olmak istediği yoksa baskı nedeniyle mi böyle bir karar aldığı henüz bilinmiyor.

Haber kanallarının en önemli isimlerinden biri olan ve uzun yıllar NTV'de kariyerini sürdüren Oğus Haksever'in kariyerini noktalıyor olması meslektaşları arasında da üzüntüyle karşılandı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yassıada'ya yaptığı ziyareti ve adada yapılan çalışmalar ekrana getirilirken Erdoğan, "Burası artık Yassı Ada değil, Yaslı Ada" şeklindeki cümlesine karşı Oğuz Haksever "Neresi yaslı ada be. Canına okumuşsun..." demiş ve rejinin mikrofonu açık tutması yüzünden Oğuz Haksever'in kendi kendine söylendiği bu cümle yayına yansımıştı.

Serzenişi ekrandan duyulan tecrübeli gazetesi Oğuz Haksever, özür dileyerek "Aslında tepkim projeyi hazırlayanlara yöneliktir. Rejinin yayına çıkan sesimi almak için son anda kesmesi nedeniyle de cümlem 'okumuşsunuz' yerine 'okumuşsun' şeklinde çıkmıştır." açıklamasında bulunmuştu.

62 yaşında veda ediyor

Yaşanan bu olayın ardından 2 ay sonra Oğuz Haksever, radikal bir karar alarak ya da aldırılarak emekli olmayı tercih etti.

62 yaşındaki başarılı gazeteci-sunucu Oğuz Haksever, kararını kanal yönetimine de iletti.

Genç meslektaşları onun sesiyle yetişti

Kariyerine TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığında başlayan tecrübeli gazeteci Oğuz Haksever; Show TV, Kanal 6 ve ATV haber merkezlerinde görev yaptı. Meslektaşlarının her zaman takdir ettiği başarılı haberci Oğuz Haksever, 1990'lı yıllardan bu yana televizyon gazeteciliği yapıyordu. Oğuz Haksever haberleriyle yetişen genç meslektaşları ise, ağabeyleri Oğuz Haksever'in kariyerini noktalamasından üzüntü duyuyor.

Yorumlar (0)