O kitaba ‘favorim’ demiş!

Pedofili öğeleriyle dolu satırlar içeren Zümrüt Apartmanı kitabından sonra Elif Şafak’ın Mahrem isimli kitabı da gündeme bomba gibi düştü. Daha önce Mahrem’in favori kitabı olduğunu söyleyen Berna Laçin’e eleştiri okları çevrildi. Bunun üzerine ünlü oyuncudan da yanıt gecikmedi.

MAGAZİN 30.05.2019, 08:17 30.05.2019, 08:25
O kitaba ‘favorim’ demiş!

Abdullah Şevki’nin ‘Zümrüt Apartmanı’ isimli kitabındaki pedofili içeren satırlar, Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Kitapta yer alan bu satırların gündem olmasıyla birlikte kitabın yazarı gözaltına alındı ve kitabın toplatılmasına karar verildi.

Bu olayın hemen ardından Elif Şafak’ın ‘Mahrem’ isimi kitabında bulunan bazı satırlar da tepki çekti. Elif Şafak, bu kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği’nden ‘En İyi Roman’ ödülünü almıştı ancak bu kitapta da pedofili içeren ifadelerin olduğu iddiası sosyal medyayı adeta birbirine kattı.

“FAVORİM MAHREM”

Sosyal medya kullanıcılarından bazıları, ‘Zümrüt Apartmanı’ isimli kitaba “Abdullah Şevki için suç duyurusunda bulunulmuş ama bakalım hemen dava açılacak mı?” sözleriyle tepki gösteren Berna Laçin’in daha önce Mahrem kitabı hakkında yaptığı paylaşımları ortaya çıkardı. İşte o paylaşımlar…

Elif Şafak’ın hem kendini hem edebiyatını çok sevdiğim gibi, satır satır bilirim tüm kitaplarını. Favorim ‘Mahrem’. Kendisi de bilir.

Mahremcileri unutmayalım. Bence daha çoklar! Yıllar önce safımı belli etmiştim.

“ÇOCUK İSTİSMARINI ANLATMAK PEDOFİLİ DEĞİLDİR”

Laçin’in daha önce Mahrem kitabının favorisi olduğuna dair paylaşımları ortaya çıkarılınca ünlü oyuncu, eleştirilerin hedefi haline geldi. Laçin, kendisini şu paylaşımlarda bulunarak savundu:

Pusuda kısılmış bekleyip de dur şimdi bir açığını bulalım da saldıralım kafası işlemez! Tutturamazsınız! Neymiş, daha önce ödüllü bir romanı beğendiğimi söylemişim de orda da çocuğa taciz, tecavüz varmış. Ha buradan tutturacaksınız öyle mi. Yine de #herşeyçokgüzelolacak

Çocuk istismarını bir film ya da kitapta anlatmak pedofili değildir. Buna özendirmek, bunu normal olarak yansıtmak pedofilidir. O zaman hiç tecavüzü falan konu alan film olmasın! Ama cehaletin de bir sınırı olsun yav bunları mı konuşacağız oturup Twitter’da.

8 sene evvel benim Elif Şafak’ın şahsına attığım, 20 yıllık romanıyla ilgili bir beğeniyi bugün ortaya atıp ter ter tepinmek! Üzerine bir de uydurma komplo teorileri eklemek! Beğendim diye! Bir yazara beğenide bulundum diye! Bu delilik bile değil! Bu artık başka bir şey!

Yorumlar (0)