Norm Ender'in Mekanın Sahibi şarkısı reklam oldu Ben Fero sessizliğini bozdu

Norm Ender'in hit şarkısı Mekanın Sahibi, DeFacto reklam müziği olmasının ardından ortalık karıştı. Bir çok ünlü rap sanatçısı Norm Ender'e Twitter'dan tepki gösterdi. En sert tepki ise Ben Fero'dan geldi.

MAGAZİN 21.10.2019, 12:30 25.10.2019, 12:13
Norm Ender'in Mekanın Sahibi şarkısı reklam oldu Ben Fero sessizliğini bozdu

Dj Artz Twitter üzerinden, Norm Ender'in şarkısının içinde geçen "beni dinler devrimci gençler" sözüne atıf yaparak "devrimci gençler ne giyer" diye sordu.

Jahrein adıyla tanınan Twitch yayıncısı Ahmet Soruç da tepki gösterenler arasındaydı. Jahrein Twitter hesabından "Kafamda bir kaç soru var. DeFacto'ya gidip "Norm Ender dinliyoruz, devrimci gençlere indirim var mı?" desek bi yüzde 10 indirim alır mıyız? Bir de DeFacto müşteri profilinden "lümpen migoslar" ve "etnik faşistleri" çıkartmış diyebilir miyiz ?" açıklamasını yaptı.

Ben Fero ise yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Bana şimdi hiçbirşey göndermeyin söylemeyin. Türkiye'nin en gündem adamıyken TV programları, markalar beyaz eşyam için, arabam için, zart zurt için diye arkamdan koşarken ben Baltimore'da hikayeler paylaşıyordum. Ben bir popçuyla düet yapmadım. Bir popçuyu klibimde ağırladım. Anlayana rapin geldiği noktayı gücünü gösterdim tabi gözler kör olmuş kıskançlıktan. Sanki vatanı sattık. İnsan sevmeyen adamdan faşist olur sanatçı olmaz. Demet Akalın kadar arkamda duramadınız. Gençlere itlik kopukluk yerine basket oynayın, fitness yapın dedim. Popüler kültürmüş ben herşeyi bağımsız yaptım. Kimseye biat etmedim. Daha hiphop konusunda öğrenecek çok şeyiniz var. Ben konuşursam kimse susturamaz."

Norm Ender'in diğer rapçilere hakaretamiz sözlerle yüklendiği şarkısını bir marka reklamı haline getirmesi şarkının sözleri ve sonrasında medyada yaptığı açıklamalara ters düşüyor. Bir çok genç kendisinin şarkısında devrimci olduğunu iddia eden Norm Ender'in şu anda kapitalizme hizmet ettiğini söylereyerek Norm Ender'e tepki gösterdi.

Tüm bu olanlar akıllarda büyük bir soru işareti daha bıraktı Norm Ender DeFacto'dan reklam için ne kadar para aldı?

Yorumlar (0)