Nilperi Şahinkaya kimdir? Aynen Aynen Nilperi kaç yaşında sevgilisi var mı?

Ünlü oyuncu Nilperi Şahinkaya, YouTube üzerinden yayınlanan "Aynen Aynen" isimli mini dizideki rolüyle beğenileri topladı. 

MAGAZİN 18.10.2019, 13:32 18.10.2019, 13:34
Nilperi Şahinkaya kimdir? Aynen Aynen Nilperi kaç yaşında sevgilisi var mı?

Nilperi Şahinkaya, "Aynen Aynen" isimli mini dizideki rolüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Yaşamayanlar dizisinde Kerem Bürsin'le rol arkadaşı olan Nilperi Şahinkaya, yakışıklı oyuncunun "Nilperi soğanlı, sarımsaklı dürüm yiyor, sonra da gel beni öp diyordu." sözleriyle gündeme gelmişti.

Nilperi Şahinkaya kimdir?

23 Şubat 1988'de Batı Afrika ülkesi Senegal'de doğan Şahinkaya, ilkokul eğitimini Paris'te tamamladı. Ortaokula Bern'de devam etti. Annesinin isteği üzerine verilen  Nil adına ek olarak, dedesinin gördüğü rüya sonucu adına Peri kelimesi eklendi ve Nilperi adını aldı. 2003 yılında Türkiye'ye dönerek Ankara'ya yerleşen Şahinkaya, lise eğitimini  Charles de Gaulle Fransız Lisesi'nde tamamlayarak 2006 yılında mezun oldu.

2006-2010 yılları arasında  üniversite eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde devam etti. Babasının diplomat olması sayesinde, küçük yaşlardan beri birçok ülke ve farklı kültürü tanıma şansı elde eden Şahinkaya, üniversite yıllarında "Deniz Yıldızı" dizisinde Hande karakterini canlandırdı. 2010 yılında ise, Yüksek Şeref Listesi'ne girerek üniversiteden mezun oldu.

Şahinkaya 2010 yılının Haziran ayında "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinin oyuncu kadrosuna dahil olarak, İstanbul'a yerleşti. Dizide Mesude karakterine hayat veren oyuncu, performansıyla göz doldurdu. Öyle Bir Geçer Zaman Ki'den sonra "Kayıp" dizisinde Defne ve Sedef karakterlerini canlandıran oyuncu en büyük çıkışı ise Kiraz Mevsimi dizisinin başrollerinden Şeyma karakteriyle yakaladı.

2016 yılında "N'olur Ayrılalım" adlı dizinin başrollerinden biri olan Temmuz Akıncı'ya hayat veren Nilperi Şahinkaya, Oyun Atölyesi tiyatrosunda sahnelenen "Kim Korkar Hain Kurttan" adlı tiyatro oyununda Honey karakterini canlandırdı.

 ATV ekranlarında yayınlanan Çağrı Vila Lostuvalı 'nın yönetmen koltuğuna oturduğu  "Bu Şehir Arkandan Gelecek" adlı dizide Aslı karakterine hayat veren oyuncu, Tevfik d’Or Tiyatro Festivali'nde En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Sanatçı, aynı festivalde Fransız Büyükelçisi Özel Ödülü'ne de layık görüldü. Şimdilerde ise "Aynen Aynen" adlı mini YouTube dizisinde "Nil" karaketine hayat veren oyuncu 31 yıllık yaşamına birçok büyük başarı sığdırdı.

Yorumlar (0)