Mustafa Sandal '' üzgünüm''

Sanatçı Mustafa Sandal, "Beni Ağlatma" isimli kitabında eski manken ve sunucu Defne Samyeli ile ilişki yaşadıklarını yazmıştı. 

MAGAZİN 19.03.2021, 11:30 19.03.2021, 15:58
Mustafa Sandal '' üzgünüm''

Sanatçı Mustafa Sandal, "Beni Ağlatma" isimli kitabında eski manken ve sunucu Defne Samyeli ile ilişki yaşadıklarını yazmıştı. 

Sandal’ın kitabında yazılanların gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle şikayetçi olan Samyeli, Sandal’dan şikayetçi oldu.



Sandal ve Samyeli bugün hakim karşısına çıktı

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Mustafa Sandal gelirken Defne Samyeli ise avukatını gönderdi.

Mustafa Sandal, aylık gelirinin yirmi bin liranın üzerinde olduğunu ifade etti. Sandal, annesi başta olmak üzere hayatına dokunan bütün kadınlara saygı duyduğunu belirtti. 

Sandal, söz konusu kitabında bazı anılarını paylaştığını, Defne Samyeli ile arkadaşlıklarını hatıra olarak kitabında yansıttığı belirtti. 

Sanık olarak mahkeme salonunda bulunmaktan büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Sandal, kitabında birkaç yerde Samyeli’ne iltifatta bulunduğunu ifade etti.

 O dönemde ilişki yaşayabilecek düzeyde bir arkadaşlıklarının olduğunu ancak piyasaya yeni girdiği için pop sanatçılarının sevgilisinin olmasının doğru olmayacağı düşüncesiyle bu ilişki başlamadan bitti dedi. 

Samyeli’nin kitabında adının geçmesine tepki göstermesi üzerine ilgili kısmı çıkardığını belirten Sandal, Samyeli’ne hakaret etmediğini belirterek beraatini talep etti.

Defne Samyeli’nin avukatı ise, şikayetlerinin devam ettiğini, Sandal’ın savunmasını kabul etmediklerini belirterek kitabın ilgili bölümünde Samyeli’ne hitaben ilişkilerini gizli olarak ilerletebileceklerini ifade ettiği bölümün gerçeği yansıtmadığı ve bu nedenle Samyeli’nin şeref ve saygınlığına zarar verdiğini belirtti. 

Savcı, 11 Ocak 2020’de yayımlanan "Beni Ağlatma" isimli kitabın 163. sayfasında, Samyeli’ne yönelik hakaret bir içerik bulunmadığını belirterek yasal unsurların oluşmadığı kanaatiyle Sandal’ın beraatine karar verilmesini talep etti. 

Samyeli’nin avukatı, mütalaaya katılmadıklarını belirterek süre talep etti. Duruşma Samyeli’ne süre verilerek ertelendi.

Mustafa Sandal, duruşma çıkışında basın mensuplarına sorularını yanıtlayarak böyle bir mesele ile adli mercileri rahatsız ettiği için çok üzgün olduğunu mahkemenin vereceği karara saygı duyduğunu ifade etti. 
 

Yorumlar (0)